Mire lennék jogosult?
5 évig jártam egyetemre 2014 júniusában végeztem.(a hallgatói jogviszonyom folyamatos volt)
Július közepén elkezdtem dolgozni.Határozott idejű szerződésem van 2015 szeptember végéig.Azt szeretném kérdezni,hogyha az elkövetkező hónapokban teherbe esnék, milyen juttatás járna szülés után?
Mivel később szülnél, mint szeptember, így csak gyes és családi.
a szülés pillanatában is rendelkezni kell élő munkaviszonyal a csedhez és gyedhez.
a diplomás gyedgez pedig a Tanulmányok befejezése után 1 éven belül kell megszületnie a babának.
diplomás gyedre már nem, mivel ahhoz 2015 júniusig meg kell, hogy szülj. A szülést megelőző 2 évben a 365 biztosított napod meglenne valószínűleg, mivel több mint 1 év munkaviszonyod lesz, ha dolgozol szeptemberig. De, ha a szüléskor nincs munkahelyed vagy nem vagy álláskeresési támogatáson, akkor nem jár csed és gyed, gyest kapnál 3 évig.
Mindenképp úgy kalkulálj, hogy mikor szülsz, akkor is legyen munkahelyed, mert hiába van meg a legalább 1 év munkaviszonyod, ha nincs munkahelyed, mikor igényelnéd a csedet, akkor csak gyes jár. Kiskapu lehet az álláskersési támogatás, de akkor mindenképp úgy kell számolni, hogy álláskeresésin legyél, mikor a csedet és gyedet igényled. Tehát igen bonyolult így megmondani, mi járna, mivel még terhes sem vagy.
Köszönöm a válaszokat! :)
Tervezzük még csak és próbálok minden lehetőséget felvázolni,bár a munkatársaim szerint meg lesz hosszabbítva mert akit helyettesítek szeretne még egy babát, de nem tudom mikor derülne,ki hogy hosszabbítanak-e vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!