A felgyűlt szabi kivétele is munkának számít? (Gyedről szeretnék táppénzre menni (babát várok) Ugy, hogy kiveszem a szabikat, nem állok munkába, az is már munkának számit?
Figyelt kérdés
2015. febr. 19. 13:30
3/12 anonim válasza:
Igen,de szabi alatt már kirúghatnak. Nem tudom, mennyire biztos a munkahelyed, de ezt jó, ha tudod.
4/12 anonim válasza:
Mivel ismét babát vár, így nem rúghatják ki.
5/12 A kérdező kommentje:
ha írásban közlöm,hogy babát várok,nem rúghat ki!!!
2015. febr. 19. 16:33
6/12 anonim válasza:
Így van nem rúghat ki. Mikor meg akarod szakítani a fizu nélküli szabidat akkor abba beleírod a terhesség tényét is, így biztos nem mondhatja, hogy nem jelentetted be. És elég egy nap szabit kivenned, hogy táppénzre jöhess. Szerintem felesleges is mindet kivenni, később is jól fog jönni :)
7/12 anonim válasza:
3-as vagyok, bocsi, tényleg igazatok van.
8/12 anonim válasza:
Bocsánat nem én vagyok az eredeti kérdező, de nálunk is ez a helyzet lesz. Ilyen esetben ugyanannyi lesz a gyed, mint első babánál, vagy a táppénzt számolják jövedelemnek és abból számolják az új gyedet?
9/12 anonim válasza:
A táppénz egy ellátás. Ellátás pedig nem lehet másik ellátás alapja. Úgyhogy nem abból fogják számolni.
10/12 anonim válasza:
Az előző ellátás alapja lesz ebben az esetben az új ellátás alapja is.
És kérdező ha nem jelented be írásban, akkor sem rúghatnak ki terhesen (tavaly változott ez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!