Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A felgyűlt szabi kivétele is...

A felgyűlt szabi kivétele is munkának számít? (Gyedről szeretnék táppénzre menni (babát várok) Ugy, hogy kiveszem a szabikat, nem állok munkába, az is már munkának számit?

Figyelt kérdés
2015. febr. 19. 13:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. febr. 19. 13:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. febr. 19. 14:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen,de szabi alatt már kirúghatnak. Nem tudom, mennyire biztos a munkahelyed, de ezt jó, ha tudod.
2015. febr. 19. 14:57
 4/12 anonim ***** válasza:
Mivel ismét babát vár, így nem rúghatják ki.
2015. febr. 19. 15:02
 5/12 A kérdező kommentje:
ha írásban közlöm,hogy babát várok,nem rúghat ki!!!
2015. febr. 19. 16:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Így van nem rúghat ki. Mikor meg akarod szakítani a fizu nélküli szabidat akkor abba beleírod a terhesség tényét is, így biztos nem mondhatja, hogy nem jelentetted be. És elég egy nap szabit kivenned, hogy táppénzre jöhess. Szerintem felesleges is mindet kivenni, később is jól fog jönni :)
2015. febr. 19. 18:14
 7/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, bocsi, tényleg igazatok van.
2015. febr. 19. 19:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat nem én vagyok az eredeti kérdező, de nálunk is ez a helyzet lesz. Ilyen esetben ugyanannyi lesz a gyed, mint első babánál, vagy a táppénzt számolják jövedelemnek és abból számolják az új gyedet?
2015. febr. 25. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:
A táppénz egy ellátás. Ellátás pedig nem lehet másik ellátás alapja. Úgyhogy nem abból fogják számolni.
2015. febr. 25. 12:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Az előző ellátás alapja lesz ebben az esetben az új ellátás alapja is.

És kérdező ha nem jelented be írásban, akkor sem rúghatnak ki terhesen (tavaly változott ez).

2015. febr. 25. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!