Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyi táppénzre tudok elmenni...

Mennyi táppénzre tudok elmenni 1 év alatt, ha 8 órában dolgozom és 2 gyerekem van?

Figyelt kérdés

2015. febr. 14. 09:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nagyon buta kérdés, bocs.

Milyen táppénzre?

Saját jogon max egy év, feltéve, ha van ennyi folyamatos jogviszonyod.

Gyáp pedig függ a gyerekek korától, és attól, hogy egyedül neveld vagy sem.

2015. febr. 14. 09:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Óvodások a gyerekeim. Azt tudom, hogy nekem 15 nap betegszabadság jár, azt is, hogy a gyerekek után is jár , de nem tudom, hogy mennyi.

Azt mesélte valaki, hogy ha ezeket a lehetőségeket túllépem, akkor a következő évi szabadságomból le fogják vonni, amit nagyon nem szeretnék, ezért kérdezem.

2015. febr. 14. 11:33
 3/3 anonim ***** válasza:

nem, a gyerekek betegsége esetén nincs betegszabadság, az első naptól kezdve táppénz van.

3 és 6 éves kor között (szülinaptól szülinapig számít az év) évi 42 nap jár, gyermekenként; ha egyedülálló vagy, akkor ennek a duplája.

2015. febr. 14. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!