Ha gyerekem apja német, és külön vagyunk, akor ő ott int kap mindent? Csp különbözet, hatalmas adókedvezmény, stb?
Ha bírósági döntés alapján egyenlő időszakokban felváltva fogjátok gondozni a gyereket, akkor 50-50%-ban lesztek jogosultak a családi pótlékra és az ahhoz kötött családi adókedvezményre.. Tehát te itthon 50%-ot kapsz a magyar államtól, ő pedig a német juttatás 50-át. Ha a gyerkőcöt neked ítélik, akkor szerintem ő nem lesz jogosult a maga jogán megigényelni a német juttatásokat, te igényelheted a magyar juttatások 100%-át.
Németországból akkor járna csp különbözet, ha együtt maradnátok.
"Ha a gyerkőcöt neked ítélik, akkor szerintem ő nem lesz jogosult a maga jogán megigényelni a német juttatásokat, te igényelheted a magyar juttatások 100%-át. "
ebben is gondolodo, hogy ha nálam a kicsi hivatalosan, akkor őmondjuk ha munkát vállal és kérdezik van e gyermeke (azért, hogy melyik adónembe legyen besorolva) szóval akkor ő úgy is azt mondja, hogy van....mert van...ezzel német adókedvezménye már van is..nem?
ugyanennyi erővel meg a csp különbözetét is kaphatja..
sőt, ha továbbmegyek az elméletemmel ha nincs munkája szociális alapon még vehetne fel támogatást i gyerek után..(Elterngeld)
(a gyerek amúgy német-magyar állampolgár, de biztosítsa csakkit van )
Magyarprszagon elek.
Eddig egy tanacsado ceget talaltam aki 160.000 Ft-t kérne...az kicsit sok.
A formanyomtatvany kitöltesehez tud valaki segitséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!