Kérhetem a munkáltatót az adóbevallásom elkészítésére, ha az évben gyeden, majd gyesen is voltam?
Kérheted, de törvény NEM kötelezi rá, hogy megcsinálja.
Nem kötelessége megcsinálni
Nem kellett még nyilatkoznod, hogy kéred -e a munkáltatótól az adóbevallást? Vagy tájékoztatnia kellene (kellett volna), hogy nem csinálja és neked kell bevallani.
Magában az hogy gyesen vagy, nem kizáró ok.
Na elolvastam én is, szuper, köszönöm!
Ma kaptam egy emailt, hogy még ma nyilatkozhatok, hogy a munkáltatóm készítse el az adóbevallásomat. Miért nem lepődök meg, hogy utolsó utáni pillanatban szólnak. :-O
Szóval igen, a gyedet sem a munkáltatóm gazdálkodja ki nekem, de úgy értettem, hogy ő volt a kifizető. Vállalják az adóbevallás elkészítését, csak nem tudtam, hogy a gyes miatt nem estem-e a ki abból a körből, aki kérheti a munkáltatói adóbevallást. :-)
A gyes nem is szerepel az adóbevallásodban, mert abból nem vonnak SZJA-t.
Szóval meg tudja csinálni a munkáltatód, anélkül is, hogy bármi papírt kellene adnod (hisz ő fizette ki a gyedet neked).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!