Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Igaz a hír? Akkor sokkal...

Igaz a hír? Akkor sokkal kevesebb tgyá-om lesz?

Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy 2015ben az ig€nyléstől visszamenőleg nézik meg a biztosított napokat.Ha nincs meg, akkoor a minimálbér2*/30. De én január 1től táppénzen vagyok, nem tudom a munkámat végezni terhesen. Júl közepén szülök majd. Akkor miből számítják a gyedet? A 2014es bruttómból(175e) vagy a táppénzből (104e) vagy a minimálbérből???? Köszönöm ha valaki tud válaszolni.
2015. febr. 1. 20:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen,

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..

így hívtam én is őket fel múlt héten, ügyintéző válaszol az elméleti kérdésekre is.

2015. febr. 2. 07:36
 12/14 anonim ***** válasza:

A másik kérdésben az OEP száma van megadva, az a legegyszerűbb, ha azt hívod fel.

Majd írd meg, mit válaszoltak - sok a hasonló kérdés.

2015. febr. 2. 07:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha júliusban szülsz a három hónap visszaszámolva április vége lenne, de neked igazából mindegy mert táppénzen vagy már akkor bőven. Táppénzes időszakot átugorják, (ellátás nem lehet ellátás alapja, nem is nézik mintha nem lenne az az időszak) tehát a tavalyi utolsó 180 napodból számolnak. (Mivel az igénylést megelőző év január 1-ig maximum vissza lehet menni a bérezett napok keresésénél.) Ha tavaly a második félévben nem változott a fizud és bruttó 175.000 volt végig, akkor abból számolják majd a tgyást (ami már idéntől csed amúgy:)

Ez tuti, emiatt ne hívd őket, úgysem veszik fel, emailre meg 1 hónap mire reagálnak...

2015. febr. 2. 12:14
 14/14 anonim ***** válasza:
13-nak van igaza, mivel gondolom tavaly van 180 bérezett napod, így a tavalyi bruttó átlagbéred lesz a tgyás (csed) alapja. Tehát mivel jan.1-től táppénzen vagy, így neked 2014. dec.31-től visszafele nézik a 180 napot, mivel neked 2014.jan.1-ig mehetnek vissza, hogy van-e 180 v. 120 bérezett napod.
2015. febr. 2. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!