Próbaidősen mehetek táppénzre? Kirúghat táppénz alatt?
az új főnök papíron bérli az üzlethelyiséget ahol dolgozom
a "régi" főnök most az üzletvezető papíron
mert minden maradt ugyanugy, a mostani "főnök" volt benn kb egyszer

Igen.
Viszont: "új Mt. 68. § (2) A munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban az alábbiakban meghatározott tartam lejártát követő napon kezdődik:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év"

köszi utána járok ennek a próbaidő dolognak
mert a munkavégzés helye maradt, én 2014 március óta ott vagyok, annyi h egyik nap még x, másik nap y a főnököm
és akkor ha ez beigazolódik h nem köthettek volna ki próbaidőt attól még ha elmegyek terhességi táppénzre kirúghat?

Nincs olyan, hogy terhességi táppénz.
Szülési szabadság van.
Új Mt.:
127. § (1) 51 Az anya egybefüggő 24 hét szülési szabadságra jogosult azzal, hogy ebből két hetet köteles igénybe venni.
(3) A szülési szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy legfeljebb négy hét a szülés várható időpontja elé essen.
A 65. § szerint pedig:
(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
b) a szülési szabadság,
tartama alatt.
(4) A (3) bekezdés szerinti védelem alkalmazása szempontjából a felmondás közlésének, csoportos létszámcsökkentés esetén a 75. § (1) bekezdés szerinti tájékoztatás közlésének időpontja az irányadó.
(5) 32 A (3) bekezdés a) és e) pontban meghatározott körülményre a munkavállaló csak akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta.

De van szülési táppénz. Annyi, hogy nem veheted igénybe a betegszabit, hanem a 60%-os táppénz jár terhesen.
Én is úgy gondolom, hogy nem köthettek volna ki próbaidőt, ennek mindenképp járj utána, vannak ingyenes jogi tanácsadások is. Ha a munkaszerződés határozatlan, csak abban az esetben nem rúghat ki terhesség esetén.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!