Próbaidősen mehetek táppénzre? Kirúghat táppénz alatt?
Figyelt kérdés
2015. jan. 24. 19:42
1/31 anonim 

válasza:

Kirúghat. Próbaidő alatt indoklás nélkül bármikor elküldhetnek.
3/31 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon úgy tűnik, h most h babát várok, a főnök meg akar szabadulni tőlem. Próbaidőn vagyok, mert változott a munkaszerződés. Szeretnék táppénzre menni, de már mindent kitalál csak h ne kelljen neki fizetnie a 15 nap betegszabit. Ha 9es kódot írnak be akkor kimarad a betegszabi ugye? És akkor neki szülésig (max 4 hónapig) csak a táppénz harmadát kellene fizetnie, ami nem lenne nagy összeg mert 4-6 órákra jelentett be mindig. Táppénz után lenne neki vmi fizetési kötelezettsége felém, mint magánvállalkozó?
2015. jan. 24. 19:47
4/31 A kérdező kommentje:
az a gondom h szülés pillanatában biztosítottnak kéne lennem, de így hogyan? munkaügyre még nem tudok menni mert nincs meg az egy évem. nem akarom h ne kapjak csed-et és gyed-et. :(
2015. jan. 24. 19:48
5/31 anonim 

válasza:

próbaidő alatt bármikor felmondhat neked, nincs védettség még terhesség esetén se.
nézd át, hogy mennyire vagy bejelentve, mert ha mondjuk 4 órában, akkor nem is éri meg gyedre menni, mert kevesebb az összege mint a gyesnek. ennek járj utána
6/31 anonim 

válasza:

Sajna ki. :(
Hány hetes vagy?
Ezek szerint már elmondtad neki, igaz?
7/31 anonim 

válasza:

Ha a szülésig sem lesz meg az egy éved akkor sme kapsz. Táppénzről simán kirúghat akkor is ha nem vagy próbaidőn, így meg pláne. Ha elakarna küldeni bármikor megtehei.
8/31 A kérdező kommentje:
2014 márciusától 6 órába
2014 november végétől 8 órába vagyok bejelentve
végülis akkor előtte éven voltam 4ben
2015. jan. 24. 19:58
9/31 A kérdező kommentje:
25 hetes, már rég tudja
2015. jan. 24. 19:58
10/31 A kérdező kommentje:
meg kell kérdeznem a munkaügyön mikor lesz meg az egy évem, de onnan sem fogom 3 honapig ellátást kapni ugyh szülés pillanatában nem leszek biztosítva
2015. jan. 24. 19:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!