Próbaidősen mehetek táppénzre? Kirúghat táppénz alatt?
azt mondja h pl hétfőn megszűnik ott nála a munkaviszonyom, attól én még kedden mehetek az oep-hez táppénzért
és minden ugyanugy fog nekem járni mintha dolgoznék, csak nem ő fizeti hanem az állam
és pl ha ott megszűnik, el tudnék menni vhova 4 órába dolgozni ( papíron) onnan elmehetnék mindjárt táppénzre, majd vissza és onnan munkaügy? bocsánat a hülye kérdésekért, de már tiszta ideg vagyok
Ha a baba születése után már nem lenne munkaviszonyom sehol, attól kaphatnék csed-et és gyed-et?

Nézd, nyers leszek: nincs az ahül.e, aki egy terhes nőt felvesz dolgozni és fizeti utána a járulékokat, stb.. tehát ezzel ne is álmodozz.
Nem tudom, mennyi időd van még hátra a próbaidőből, de azt töltsd ki munkával. Ha az orvosod szerint tudsz dolgozni és nincs rád és a gyermekedre ez veszéllyel, akkor nem értem, hogy minek akarsz TP-re menni. Dolgozzál a próbaidő végéig, majd menj el TP-re. Szülés előtt 28 nappal meg TGYÁS-ra, ha igénybe tudod venni és meglesznek hozzá azok a dolgok, amik a feltételei.
Egyébként meg nem kell ahhoz TP-re menned próbaidő alatt, hogy kirúgjon. Akár már hétfőn reggel 8:00-kor közölheti, hogy itt meg itt írd alá és vége a munkaszerződésednek.
Menj be valamikor a munkaügyibe és járj utána, hogy mit tudnál lépni. Ha esetleg kirúgna, akkor jogosult leszel-e segélyre és társai.
Ha nem, akkor marad szülés után a GYES + CSP.
Ha meg kirúg, akkor nincs jogviszonyod. Ergo az OEP se fog neked TP-t fizetni, mert mire is fizetne?! A semmire ?! Vicces .. :]

A 4 órás papíron dolgozást meg felejtsd el, mert a MÁK és az OEP egyből rászáll az ilyen dolgokra, mióta nem rég volt ebből nem kis balhé az országban.
Ha kiderül, hogy papíron vagy bejelentve, de effektív nem dolgozol, akkor kamatostul fizettet veled vissza mindent az állam (ez az egyik), ráadásul bírósági tárgyalás keretén belül nem csak pénzbüntetést szabhatnak ki, hanem felfüggesztettet csalásért (ez a másik). Gondolom a leendő gyermekednek nem azt szánod, hogy esetleg idegenek neveljék fel, mert téged netán leültetnek.

Érvénytelen a szerződésmódosításkor újabb próbaidőt kikötni.
Ebbe az irányba próbálj meg elmenni, mert lehet, hogy a próbaidőd nem is áll meg jogilag.
(De mindenképp konzultálj ügyvéddel, mert nem mindegy persze, hogy mi változott, pl. új munkakörben nyilván lehet megint, hiszen az kvázi új munkaviszony.)
Dolgoznék én szívesen de nem ennek, tisztára kikészít, hogy miatta elesek ezektől a dolgoktól
És nem terhesen vett fel, évek óta ott vagyok, csak mindig kijelentett télre vagy változtatott a szerződésen. Már azon sem csodálkoznék ha a terhességem miatt van ez a változás. És ez egy nő!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!