Milyen pénzek járnak nekem első gyerek esetnén?
Figyelt kérdés
első munkahelyem:2011-2013.06-ig tartott utána voltam kint külföldön dolgozni,más bejelentett munkám nincs, segélyen vagyok!Becsúszott a baba igaz orvosnál még nem voltam de szerintem olyan 4-5 hetes lehetek!Arra lennék kiváncsi hogy alanyi jogon milyen pénzeket kapok?illetve a bedolgozott munkám után számíthatok valamilyen összegre?2015. jan. 13. 17:06
1/13 anonim válasza:
Szülésig semmi. Utána gyes (25650) és családi pótlék (12200)
2/13 A kérdező kommentje:
a napokban tudtam meg hogy terhes vagyok és közben be adtam a jelentkezésem egy munka helyre ahol fel is vettek és jöv hét hétfön kezdhetek 12órában dolgozni 2 nap éjszaka 2 nap nappal szerintetek nagyon veszélyes lenne?
2015. jan. 13. 17:37
3/13 A kérdező kommentje:
GYED egyáltalán nem is jár nekem???
2015. jan. 13. 18:11
4/13 anonim válasza:
Ha ezen az új munkahelyeden maradsz, akkor jár gyed, amúgy amit a fenti válaszoló írt.
5/13 anonim válasza:
Ha megmarad ez az új munkahelyed (azért necces, mert ha tudomást szereznek róla, meglehet, hogy elküldenek, próbaidő alatt nincs védettség), akkor kapni fogsz tgyást és gyedet is, feltéve ha a külföldi munkát tudod igazolni.
6/13 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig kell az új munkahelyemen maradni,hogy kapjak gyed-et??A külföldi munkámat tudom igazolni munka szerződéssel de viszont ott csak 2,5 hónapot voltam kint!Úgy gondoltam,hogy 1-2 hónapot le tudok és állományba helyeztetem magam persze ezt csak én gondolom így mert még azt se tudom,hogy az hogy működik!(Külsős cég által kerültem felvételre a gyárba)
2015. jan. 13. 19:20
7/13 anonim válasza:
Egészen szülésig állományban kell maradnod. Az nem baj, hogy táppénzen vagy, csak a munkaviszonyod meglegyen.
A gyednek 2 feltétele van, mindkettőnek teljesülni kell:
1. A szülés napján rendelkezned kell munkaviszonnyal
2. A szülést megelőző 2 évben rendelkezned kell legalább 1 év munkaviszonnyal.
Így, hogy csak ennyi ideig dolgoztál kinn, szerintem nem lesz meg a szükséges 1 éved, így nem kapsz gyed-et, csak gyest, ami kb. 25ezer Ft.
8/13 anonim válasza:
Mondjuk nem értem, hogy érted, hogy állományba helyezteted magad?
9/13 anonim válasza:
Na már sejtem hogy értetted. Az mindegy a gyed szempontjából hogy külsős cég alkalmaz, vagy a cég ahol dolgozol.
De mint írtam, szinte semmi esélyed nincs a gyedre. A 2011-13.06-ig tartó munkaviszonyod meg már nem releváns, már rég volt.
10/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ki kell húznom a 3 hónapot az új munka helyemen és úgy el menni táppénzre mert akkor már nem rúghatnak ki?és valamennyi összegben támogatnak ha állományba kerülök?
2015. jan. 13. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!