Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most akkor hova fog jönni a...

Most akkor hova fog jönni a baba Taj kártyája, és mennyi idő amíg az megérkezik?

Figyelt kérdés

Olvastam hogy Taj kártya nélkül nem lehet se gyedet,se családit,se egyszeri anyaságit igényelni. Meg hogy állítólag azt a kórház automatikusan elintézi hogy kiküldjék.

Az állandó lakcímem más városban van mint a tartózkodási. Lakcímkártyán szerepel a tartózkodási hely is.

És akkor a babának hogyan tudjuk elintézni hogy az állandó lakcíme az legyen mint az enyém? Édesanyámék lakása. Vagy ezt csak abban a városban tudjuk elintézni? Nem szeretnék pár hetes babával annyit utazni,az állandó lakóhelyemre(ideiglenesre be jelenthetjük ide is a babát az albérletbe,tartózkodási cím). Vagy akkor kétszer kell a lakcím kártya illetéket kifizetni majd?

2014. dec. 18. 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

[link]

az űrlapoknál vannak a kitöltendő papírok és mellékleteknek a szkennelt/fotózott iratokat is elfogadják pl: igazolás a terhesgondozásról, személyi ig. lakcímkártya (nem a babáé)

de ehhez kell az ügyfélkapus regisztráció és ha nincs, akkor be kell menned egyszer, megerősíteni a regisztrációt.

2014. dec. 18. 21:31
 12/15 anonim ***** válasza:
ja, nekünk kb. 2 hét alatt érkeztek meg a papírok postán.
2014. dec. 18. 21:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Én mivel szülés előtt igényeltem a tgyást, így az anyakönyvi kivonattal be kellett mennem az oephez, bemutatni. A kártyát nem állították ki, de kaptam egy hivatalos igazolást a gyerek taj számáról, azzal intéztem minden igénylést postai úton.
2014. dec. 18. 22:10
 14/15 anonim ***** válasza:
Na megkérdeztem a férjem (ő intézte ezeket) hogy nálunk hogy volt ez, mert mi is albiban lakunk ahová nem lehet bejelentkezni. Azt mondja hogy mi a baba születése után megkaptuk a taj számát és így tudta tovább intézni a papìrokat. Most vagy a kórháztól vagy az Oep-től. A születési anyakönyvi kivonatért meg a kórház helyileg illetékes önkormányzatához kellett mennie. És később postán az állandó címemre megjött a taj meg az adókártyája. A lakcím kártyára már nem emlékszem.
2014. dec. 18. 22:19
 15/15 anonim ***** válasza:
3-as vagyok és győri :) szóval itt meg fogod kapni amikor jöttök haza a lakcímkártyát + születési anyakönyvi kivonatot :) nyugodtan szólj ott a csecsemősnek vagy valakinek, hogy a taj kártyát milyen címre kéred postázni:)
2014. dec. 19. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!