Ha a GYES lejárta után kiadja a munkáltató a szabadságot akkor azt ki is fizeti?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy közös megegyezéssel megszüntetik a munkaviszonyomat mert nem tudok oda vissza menni dolgozni és azt írták hogy kiadják a szabadságomat és addig a TB által még biztosítva vagyok de azt nem írták hogy ki is fizetik.2014. nov. 20. 08:44
2/4 A kérdező kommentje:
Úgy is, hogy ha nem a gyes lejárta után szünteti meg a munkaviszonyt, hanem kiadja a szabadságot és annak lejárta után mond fel? Mert valami olyat olvastam a neten, hogy csak a szabadság megváltásakor fizetik ki de ha letöltöm otthon a szabit akkor nem, vagy valami ilyesmi.Szóval nem vagyok ezzel tisztában.
2014. nov. 20. 14:40
3/4 anonim válasza:
Amíg otthon vagy szabin, azokra a napokra jár a fizetésed, mint ha dolgoznál, tehát mindenképpen jár pénz.
Pl. gyes lejár dec. 1-jén, felhalmozott szabi 20 nap. Ha nem fizeti ki egyben, akkor a 20 napra jár a szabi. Pl. dec. 2-án kezded meg a szabik letöltését, akkor a felmondásban nem szerepelhet nyilván a dec. 2. hanem dec. 22. Tehát 20 napra jár a béred.
Ha a felmondásban dec. 2-a szerepel, akkor egy összegben ki kell fizesse.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
2014. nov. 20. 17:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!