Mennyire járt el törvényesen a munkahelyem? Mi a teendő ilyen esetben?
"Nem jelentettem be írásban, hogy GYED-re akarok menni. Megbeszéltük, hogy 6-tól GYED-en vagyok, és kész, egészen 15-ig nem tudtam róla, hogy felmondtak nekem. "
Ez nagyon nem jó így. Ilyen nincs hogy megbeszéltük és kész.. Írásban be kell jelenteni a munkáltatónak (hogy példányod is legyen róla) hogy GYED-re szeretnél menni. Akkor a munkáltató kitölteti veled a GYED igényléshez szükséges nyomtatványokat, és kész... FELMONDÁS nem szerepel a GYED-re menéskor... És GYED után visszatérhettél volna ugyanoda dolgozni. (bár ha ennyire nem akarták már hogy ott dolgozz, akkor felmondtak volna GYED után rögtön).
Én csak azt nem értem, hogy nem volt neked gyanús a felmondás? Hogy miért mondanak fel? Vagy nem tudtad, hogy ez nem normális eljárás?
Vagy pedig nem mentél be 6-tól, és 15-én kirúgtak, mert nem tudták hogy hol vagy? (az egy dolog hogy mondtad, de semmi írásod nem volt róla).
Milyen munkakörben dolgozál? Felvettek valakit a helyedre?
Itt arról van szó, hogy a Kérdezőt palira vették a munkahelyén, ő meg be is dőlt. Ezért kell tájékozódni mindig pontosan. Most van egy hercehurcád az OEP-el és munkahelyed sincs, tehát gyed, gyes után kereshetsz munkát.
Ugyanakkor ha a gyerek elmúlt 1 éves, akkor feleséged gyed mellett is dolgozhat, illetve te is dolgozhatsz gyed mellett (most már mindegy). Gyerek meg bölcsi vagy nagyi.
Ennyi.
Ha meg okt. 15-én aláírtad a felmondást, ami okt. 2-ára volt keltezve, akkor meg magadra vess, hogy bepaliztak, mivel hivatalosan okt. 6-tól mentél volna gyedre, tehát igen, okt. 2-án még kirúghattak.
Mivel még a papírjaid sincsenek elintézve rendesen ha jól értelmeztem, már nem is tudsz semmit sem tenni, mivel még nem is vagy hivatalosan gyeden. Ha a munkahely nem TB kifizetőhely, akkor is vannak kötelezettségei az OEP felé, nem úgy van, hogy te bemész, k9töltesz egy formanyomtatványt, aztán helló, jön a pénz.
Hát, jól átvertek, mert gyed alatt ki se rúghatnának, okos főnököd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!