Az összeset lefogják vonni?
Figyelt kérdés
Inkasszó van a bankszámlámon. Az összes tgyást levonhatják vagy csak valamennyi százalékát?2014. okt. 30. 11:31
1/8 anonim válasza:
az inkasszo sajnos levonhatja mindet. szerintem gyorsan csinaltass uj szamlat es utaltasd oda a penzedet.
2/8 katalin83 válasza:
Mikor szoktàk neked utalni? Mert ha van még időd akkor nyiss számlát máshol vagy kérd postán a folyòsítást! Nekem is volt inkasszo a számlámon, de ha elmész e számlát vezető bankba ott meg tudják mondani mennyi a mentes összeg amit felvehetsz és az ott ki is adják neked!Mert a létminimumhoz jogod van ami 28500 ft. Az inkasszò pedig 35napig van a szàmlàn.
3/8 anonim válasza:
Az inkasszo csak a mindenkori oregsegi nyugdijminimumot hagyja a szamlan.
Erdemes amugy meg a vegrehajtohoz fordulni, mert vegrehajtast nem lehet eszkozolni csaladtamogatasi ellatason.
4/8 A kérdező kommentje:
most született a babám okt.5én. a munkahelyem a kifizetőhely, úgyhogy kb 5-6 körül fogom kapni. már október hónaőban is inkasszó volt a számlámon akkor viszont a táppénzem 33%át vonták csak le. Azért gondoltam, hogy a tgyás-t sem vonják le mindet
2014. okt. 30. 12:25
5/8 anonim válasza:
Az inkasszo a szamlara erkezo osszes penzt levonja, nem csak 33szazalekot. Ha neked annyit vontak le, akkor az nem inkasszo, hane sima tartozasbehajtas. Az ellen viszont siman tehetsz, ugyanis ahogy mar irtam, a gyermeknevelesi es csaladtamogatasi ellatasok nem bpvegrehajthatoak.
6/8 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom, mert amikor beszéltem a nővel telefonon, azt mondta, hogy inkasszó van a számlámon, de mégis tudtam levenni a táppézemből valamennyit.
2014. okt. 30. 12:53
7/8 katalin83 válasza:
Már írtam,hogy mindig van mentes összeg a számládon amit a bankban személyesen felvehetsz ilyenkor erre a kis időre feloldják az inkasszòt ott a bankban kiadják a mentes részt és utána vissza zárják!
8/8 A kérdező kommentje:
És mitől függ hogy mennyi a mentes összeg? Mert pl legutóbb kaptam 77000körül és ebbol 45korul tudtam levenni
2014. okt. 30. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!