Milyen esetekben fordulhat elő, hogy egy anyukának nincs fizetve a társadalombiztosítása? Részletek lentebb.
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok otthon a témában és gyors válaszokra lenne szükségem.
Van egy anyuka, a kisebbik gyerek elmúlt 2 éves. A napokban derült ki az orvosnál, hogy nincs fizetve a tb-je.
Milyen feltételeknek kell fennállnia, hogy ez létrejöhetett?
Köszönöm.
- gyesből, gyedből vonják a TB-t.
- ha dolgozik és nincs gyesen akkor a cég feketén dolgoztatja
- egyéni vállalkozó v munkanélküli és nem fizeti maga után
Első!
Majd behajtja rajtad a nav!
Én ma voltam a NAV irodájában pont ezért, mert volt aki azt mondta, hogy nem kötelező fizetni. (én nem gyed-en vagyok, csak szimplán munkanélküli :( )
DE! Kötelező! Nincs olyan, hogy nem akarom, mert úgysem leszek beteg.
Menj be a helyi kirendeltséghez és kérdezz rá, nehogy később baj legyen belőle.
"sajnálok havi 6 ezret fizetni a semmiért, mert dokihoz meg nem járok, talán évente 1x."
Ne adja az ég elüt autó ellátni kötelező de utolag kiszámlázzák a díjat, akkor majd nem sajnálsz ugye 2-3milliót kifizetni? Mondjuk senkit sem fog érdekelni mit sajnálsz úgyis behajtják utolag. Ja és netre sem sajnálsz pénzt költeni, eszem megáll? Ilyenek nevelnek gyereket atya ég.
"Ne adja az ég elüt autó ellátni kötelező de utolag kiszámlázzák a díjat, akkor majd nem sajnálsz ugye 2-3milliót kifizetni? "
Dehogy szamlazzak ki, ez nem kulfold. Amit kiszamlaznak, az az elmaradt havi TB. Az viszont adok modjara behajthato, tehat akar inkasszo is terhelheto a szamlara.
1, lehet hogy a 6000nek szerinted lenne jobb helye, de rosszul fog esni, amikor tobb havi - vagy evi- hatralekot egyosszegben, bunteto kamattal kell majd kifizetni. Ha munkanelkuli vagy, igenyeld az onkormanyzatnal, ok majd kifizetik.
Így van, a TB-t kötelező fizetni ha jár orvoshoz az ember, ha nem. Ha észre veszik a NAV-nál behajtják a nem fizetett hónapokat, éveket kamatostul. Úgyhogy azért óvatosan ezzel a "sajnálom rá a pénzt" dologgal.
Hogy milyen esetekben fordulhat elő, pl. munkanélküli és nem fizeti maga után a TB-t, vagy nem bejelentetten dolgozik. De a kérdésedben leírt helyzetet nem igazán értem, mert ha a gyermek 2 éves múlt, akkor még jár utána a GYES, és a GYES időtartama alatt biztosítva van a TB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!