Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen esetekben fordulhat...

Milyen esetekben fordulhat elő, hogy egy anyukának nincs fizetve a társadalombiztosítása? Részletek lentebb.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyáltalán nem vagyok otthon a témában és gyors válaszokra lenne szükségem.

Van egy anyuka, a kisebbik gyerek elmúlt 2 éves. A napokban derült ki az orvosnál, hogy nincs fizetve a tb-je.

Milyen feltételeknek kell fennállnia, hogy ez létrejöhetett?

Köszönöm.

2014. okt. 13. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekem sincs most. A férjem kapja a GYED-et, ami mellett dolgozik. Nekem nincs jövedelmem és megmondom őszintén sajnálok havi 6 ezret fizetni a semmiért, mert dokihoz meg nem járok, talán évente 1x.
2014. okt. 13. 16:14
 2/11 anonim válasza:
69%
Az nem lehet mert még GYES-en van. Reklamálni kell mivel GYES, GYED alatt biztosítva kell lennie.
2014. okt. 13. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

- gyesből, gyedből vonják a TB-t.

- ha dolgozik és nincs gyesen akkor a cég feketén dolgoztatja

- egyéni vállalkozó v munkanélküli és nem fizeti maga után

2014. okt. 13. 16:20
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Első!

Majd behajtja rajtad a nav!

2014. okt. 13. 16:27
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Én ma voltam a NAV irodájában pont ezért, mert volt aki azt mondta, hogy nem kötelező fizetni. (én nem gyed-en vagyok, csak szimplán munkanélküli :( )

DE! Kötelező! Nincs olyan, hogy nem akarom, mert úgysem leszek beteg.

Menj be a helyi kirendeltséghez és kérdezz rá, nehogy később baj legyen belőle.

2014. okt. 13. 17:59
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

"sajnálok havi 6 ezret fizetni a semmiért, mert dokihoz meg nem járok, talán évente 1x."

Ne adja az ég elüt autó ellátni kötelező de utolag kiszámlázzák a díjat, akkor majd nem sajnálsz ugye 2-3milliót kifizetni? Mondjuk senkit sem fog érdekelni mit sajnálsz úgyis behajtják utolag. Ja és netre sem sajnálsz pénzt költeni, eszem megáll? Ilyenek nevelnek gyereket atya ég.

2014. okt. 13. 18:37
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm szépen a megalázást! Nektek is hasonló jókat kívánok. 1es
2014. okt. 13. 19:08
 8/11 anonim ***** válasza:
56%

"Ne adja az ég elüt autó ellátni kötelező de utolag kiszámlázzák a díjat, akkor majd nem sajnálsz ugye 2-3milliót kifizetni? "

Dehogy szamlazzak ki, ez nem kulfold. Amit kiszamlaznak, az az elmaradt havi TB. Az viszont adok modjara behajthato, tehat akar inkasszo is terhelheto a szamlara.

1, lehet hogy a 6000nek szerinted lenne jobb helye, de rosszul fog esni, amikor tobb havi - vagy evi- hatralekot egyosszegben, bunteto kamattal kell majd kifizetni. Ha munkanelkuli vagy, igenyeld az onkormanyzatnal, ok majd kifizetik.

2014. okt. 13. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a TB-t kötelező fizetni ha jár orvoshoz az ember, ha nem. Ha észre veszik a NAV-nál behajtják a nem fizetett hónapokat, éveket kamatostul. Úgyhogy azért óvatosan ezzel a "sajnálom rá a pénzt" dologgal.

Hogy milyen esetekben fordulhat elő, pl. munkanélküli és nem fizeti maga után a TB-t, vagy nem bejelentetten dolgozik. De a kérdésedben leírt helyzetet nem igazán értem, mert ha a gyermek 2 éves múlt, akkor még jár utána a GYES, és a GYES időtartama alatt biztosítva van a TB.

2014. okt. 13. 19:32
 10/11 anonim ***** válasza:
77%
Te alázod saját magad azzal, hogy gyerekes szülőként ennyi felelősségérzeted sincs.
2014. okt. 13. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!