Szerintetek így helyesen gondolom?
Figyelt kérdés
2. gyerekem 2013. 10. hóban született. utána maximum gyedet kaptam és ennek megfelelő összegű tgyást is.
3. gyerekem, ha
2016. évben születik, akkor utána is ugyanennyi tgyást és gyedet fogok kapni?
2014. okt. 9. 10:55
11/14 anonim válasza:
Terhességi-gyermekágyi segélynél ha nincs 180 napod, akkor a minimálbér kétszeresének harmincadrésze alapján számolnak, DE ha a tényleges jövedelmed ettől kevesebb, akkor abból számolnak, és ha nincs tényleges jövedelmed, akkor a szerződés szerinti béredből, de max. a minimálbér kétszerese. Tehát ha 250 ezer a szerződés szerinti béred, akkor a tgyásod abban az esetben, ha nem dolgozol egy napot sem, akkor 2 x 101500/30, ha mondjuk visszamész 1 hónapra dolgozni, és a tényleges jövedelmed 250 ezer ft erre a 30 napra, a tgyásod akkor is a minimálbér kétszeresének harmincad része, mert a tényleges jövedelmed több, mint a minimálbér kétszerese. De ha úgy mész vissza dolgozni, hogy mondjuk betegszabadságot kapsz, és a béred a 15 nap betegszabadságra (ami ugye nagyjából 21 naptári nap) mondjuk 140500.-Ft (tudom, hogy nem ennyi) akkor úgy kell számolni, hogy 140500/21 naptári nap. Remélem nagyjából érthető voltam
12/14 anonim válasza:
Egyébként én is úgy gondolom, hogy fölösleges visszamenni dolgozni egy 250 ezres bérnél egy két hónapra.
13/14 A kérdező kommentje:
és ha a szülést megelőző évben többnyire maximum gyedet? (több,mint 6 hónap), akkor nem a minimálbér kétszeresének 30-ad részével számolnak nem?
hanem a maximum gyed nettójának megfelelő összegű tgyást és gyedet kapsz, nem?
2014. okt. 20. 09:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!