Hogy állapítják meg, mennyi GYES-re / GYED-re jogosult az az anyuka, aki még diák, tehát nem volt jövedelme?
(Csak az ítélkezés elkerülése miatt: a 20-as éveim közepén járok, egyetemen tanulok, férjnél vagyok.)
Részmunkaidőben dolgoztam már, és ott a kolléganőim az elmúlt évi fizetésük alapján tarthattak igényt támogatásra, de mi van azokkal, akiknek még nem volt jövedelmük, vagy csak minimális részmunkaidős vagy diákmunka? Ők mi alapján kapnak gyest és gyedet; hol lehet ennek utánajárni, hogy mikortól és mennyi támogatás járna?
Hű, ez jó bonyolultan hangzik, de legalább tudom, hogy diplomás gyed is létezik, előtte sose hallottam róla.
A 2 évet az egyetemi félévhez viszonyítják?
A 2012-2013-as tanév mindkét félévében aktív hallgató voltam, 2013 nyarán diplomáztam, utána 1 év kimaradt (külföldi, aztán itthoni részmunkaidős állás), és most folytattam az egyetemet szeptembertől, de passzív félévet kértem, így a baba születéséig nem biztos, hogy lesz még aktív jogviszonyom.
De a 2012-13-as még benne van a 2 évben, igaz?
Gyes mikortól jár?
Köszönöm a segítséget, hasznosak voltak a válaszok, és hamarosan már hivatalosan is elkezdek érdeklődni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!