Mennyi a gyerektartás 2 gyermeknél?

Figyelt kérdés

Az exem fizuja 187.000 Ft. Erre mennyi gyermektartást kell fizetnie? (persze ennél Ő jóval többet keres, de ennyivel van bejelentve)

A második baba novemberben születik, Őrá mikortól jár?

2014. aug. 27. 07:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Egy régebbi elv szerint gyerekenként húsz százalék, de három (vagy annál több) gyereknél sem lehet több 50 százaléknál. A gyerekek számába az ő új kapcsolatából származó gyereke is beleszámított. Ha tehát valaki 40 %-ot kapott a két nála lévő gyermekre, de az ex új kapcsolatában született egy gyerek, akkor neki már három gyereke lett. A tartásdíj pedig az 50 százalék 2/3-ára változott.

Amúgy amennyit a bíróság megítél, és nem biztos, hogy százalékosat, inkább egy fix összeget szoktak mostanában.

2014. aug. 27. 07:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Nincs neki több gyereke, és kapcsolata sincs.

Az elsőre 25.000 Ft. ítélt 4 évvel ezelőtt.

2014. aug. 27. 07:51
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Ha 4 évvel ezelőtt ítélték meg a tartásdíjat, akkor a most születendő gyereknek ki az apja? Vagy újra összejöttél azzal a férfival, aki egyszer már elhagyott, hogy összehozzatok még egy gyereket és kapd a GYES-t?
2014. aug. 27. 08:12
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Na ezt most én sem vágom! :) Több mint 4 évvel ezelőtt már szétmentetek, gyerektartást is megállapítottak, erre most születik egy újabb gyerek ugyanattól a férfitól? Még meg sem született, de már ugyanúgy külön vagytok és a gyerektartás érdekel?
2014. aug. 27. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
50-60 ezer körül.
2014. aug. 27. 11:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ostort nem kérem, de valahogy így van csak ennél sokkal bonyolultabb verzióban. (ugyanis meddő vagyok "legalább is az orvosok szerint") Nem vetettem el, ha már jönni akart. Az exem pedig nem akarta a babát :( de erre most jött rá. Ez van!

Igen én ilyen szemszög szerint szemét alak vagyok! és igen azért a 30.000 Gyedért szülök a nyomorba még egy babát!

2014. aug. 27. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!