Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyit és mit kapok? Mikor...

Mennyit és mit kapok? Mikor vágjunk bele?

Figyelt kérdés

Közalkalmazott vagyok.

Bruttóm 118000 Ft.

Augusztus közepén kezdtem.

Jövőre mikor eshetek teherbe leghamarabb, hogy mindenre jogosult legyek?

2014. aug. 24. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
A lényeg, hogy a szülést megelőző 2 éven belül meglegyen a 365 biztosított napod, illetve hogy a szülés időpontjában is alkalmazásban (tehát biztosított) legyél.Decemberben már mehet a projekt.
2014. aug. 24. 17:21
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hú de messze van még jövő december...

2014. aug. 24. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha ezelőtt nem volt munkád, akkor érdemesebb lenne várni a próbálkozással kb. 9 hónapos munkaviszonyig, hogy összességében a terhességgel együtt meglegyen a 1,5 munkaviszony a szülés előtt, mert csak úgy kaphatod maximum ideig a gyedet.
2014. aug. 24. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem kell jövő decemberig várni. :) Az első válaszololó szerintem idén decemberre gondolt. :)

Én meg 9 hónapot javasoltam, az pedig jövő május-június kb.

2014. aug. 24. 17:33
 5/9 A kérdező kommentje:

a munkaviszonyaim elég hézagosak.

2013: jan.,feb.,márc.,ápr.,máj.,jún.,júl.,aug,szept.,okt.

2014: aug., lesz: szept.,okt.,nov.,dec.,

ez alapján ne kezdjünk bele hamarabb,ugye?

Itt 2015 augustusában lesz meg az egy évem.

Csak azután kezdjünk bel, hogy megvan az 1 év vagy lehet már várandós mire megvan az 1 év?

Remélem érthető voltam. :D

2014. aug. 24. 17:38
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Leírtam, hogy mikor érdemes belekezdenetek. Mi nem volt érthető? A szükséges időbe bele tartozik a várandósság időszaka is, tehát nem kell a próbálkozással megvárni az 1 évet. A 9 hónapos várakozást a próbálkozással meg azért javasoltam, hogy a szülésig meglegyen a 1,5 éves munkaviszonyod, hogy max ideig, a gyermek 2 éves koráig kaphasd a gyedet. Mert ha csak a minimális 1 éved van, akkor csak 1 évig vagy rá jogosult, az pedig csak a gyermek 1,5 éves koráig tart ki.
2014. aug. 24. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Közalkalmazottként mondjuk az is esélyes,hogy egy év után véglegesítenek azt is meg kellene várni hisz ha lejár már terhesen az határozott időre szóló munkaszerződésed sem kötelesek hosszabbítani így pedig tgyás gyed sőt táppénz sem járna.
2014. aug. 24. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Határozott vagy határozatlan idejű most a munkaviszonyod?
2014. aug. 24. 20:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Határozatlan idejű.

Van jelentősége ebben az esetben?

2014. aug. 25. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!