A kérdésem: Tgyást a maradék 11 hétre igényelheti-e a férjem? Ha nem akkor a Tgyást megszüntethetem -e és szeptember 1-től a férjem igényelheti -e a Gyedet?
én úgy tudom, legalábbis tavaly még így volt, hogy a baba fél éves koráig nem mehetett az apa gyedre. tehát nem a tgyás lemondásáig, hanem addig amíg az jár.
egyébként szülési szabadságra biztosan nem mehet az apa, hacsak nem ő szülte a gyereket ;)
tehát elméletileg a férjed december 1.-től maradhat otthon a babával. esetleg munkanélkülivel tudjátok kicsalni azt a 3 hónapot
Szeptember 1-től nem igényelhet apa gyedet, mert nincs munkaviszonya. Az pedig feltétel.
Valamint gyedet csak a szülést követő 168. nap után lehet igényelni.
És az apa csak abban az esetben igényelhet tgyást, ha az anya "nincs" (meghal, kikerül a háztartásból, kórházban van...)
Tehát semmiképpen nem lehet amit szeretnétek.
Apa csak a tgyás lejárta után mehet gyedre, hamarabb nem. Olyan nincs, hogy anya a tgyást 2 hónap után lemondja, majd apa gyedre megy. Mindenképp meg kell várni a 168 nap lejártát és utána mehet apa gyedre.
Apa akkor mehet gyedre, ha neki is megvan a 365 biztosított nap és az igényléskor is van munkahelye vagy álláskeresési támogatáson van. Ha jár neki 90 nap álláskeresési, akkor talán még munkanélkülin lesz, mikor a tgyás lejár és akkor el tud menni gyedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!