Bella 86 kérdése:
A második babával, mire leszek jogosult? Jelenleg gyes-en vagyok, augusztus 29-én tölti be a kisfiam a 3 életévét (és nem mentem vissza dolgozni). A második baba szeptember 26-án érkezik ha minden igaz.
Figyelt kérdés
Így jogosult leszek e Tgyás-ra,gyed-re?
Ha igen akkor mi alapján számolják ki?
2014. aug. 2. 10:56
2/12 anonim válasza:
Ha a szülés időpontjában nincsen aktív munkaviszonyod, akkor sem tgyásra sem gyedre nem vagy jogosult, csak gyest fogsz továbbra is kapni.
3/12 anonim válasza:
A felgyűlt szabadságaiddal sem húzod ki addig? Mert akkor, amíg szabadságon vagy, az is munkaviszony, aztán pedig elmész szülni. Így folyamatos lehet a munkaviszonyod.
4/12 A kérdező kommentje:
Még aktív munkaviszonyom van!
2014. aug. 2. 14:29
5/12 anonim válasza:
Akkor az első szülésed előtti bruttódból fogják kiszámolni a mostani tgyásodat, gyededet.
6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a gyors választ!
2014. aug. 2. 15:01
7/12 A kérdező kommentje:
És hogyan járnék jobban,ha szülés előtt megigényelném 28 nappal a tgyást,vagy ha elmennék betegszabira??
2014. aug. 2. 16:26
8/12 anonim válasza:
Talán vegyél ki pár nap szabit és utána tp (vagy ha van annyi szabid, hogy szülésig kitart akkor az)
Sajnos a legjobb az lett volna, ha már a gyes alatt vettél volna ki a szabidból és tp-re mész és mellette kaphattad volna a gyest tovább. Ekkor kaptad volna a legjobb ellátás alapot, de sajnos már mindegy.
9/12 anonim válasza:
Előző vagyok fontos, hogy esetleg mennyi a béred, illetve volt-e emelés míg otthon voltál.
10/12 A kérdező kommentje:
ha jól tudom,akkor a minimálbér emelés volt.ami most az átlag.
2014. aug. 2. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!