Nekem melyik fizetésem alapján számolják majd a Tgyás és a Gyed összegét?
2011 szeptembertől 2014 december 15.-ig 197.000.- volt a bruttó bejelentett fizetésem.Majd munkanélkülire mentem.
2014 április 1.-től szeptember 30.-ig van szerződésem a jelenlegi munkahelyemen 123.000.- a bruttó bejelentett bérem.
2014 október 29.-re vagyok ki írva.
Már annyi verziót mondtak hogy nem tudom melyiknek higgyek.
Köszönöm előre is a segítséget.
Tavaly júliusban változott a törvény, kizárólag az ellátásra való jogosultság pillanatában élő jogviszony béréből számítható ellátás, tehát a korábbi munkahelyeden elért kereset nem számít.
Ami baj,hogy álláskeresésire nem leszel jogosult, nem leszel biztosított sem a szüléskor. Sőt, a tgys-t sem kaphatod meg még a jogviszony alatt, 1 nap miatt :(
Ha szeptember 30 után nem lesz munkád, akkor álláskeresési támogatáson kellene legyél, hogy kapj tgyást és gyedet. Nem tudom, maradt-e még álláskeresési támogatásos napod. Ha nem, és nem hosszabbítanak neked, akkor gyesre leszel jogosult.
Egyébként a 123 ezer lenne az alap, a régi munkahely keresetét már nem veszik figyelembe.
Köszönöm a válaszokat.
Maradt még 13 nap munkanélkülimből,viszont akkor ha elmegyek 1 nap munkanélkülire ugye nem az alapján számolják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!