Tényleg gyakori, hogy a kelengyepénzre számolva vásárolja meg valaki a baba "alapfelszerelését"?
Egy korábbi kérdés egyik válaszolója döbbentett meg, aki teljes mértékben ebből kívánta fedezni a baba cuccait.
Furcsa nekem ez a gondolatmenet, ahelyett, hogy a gyerekvállalás előtt előre gondolkozva félretennének, az államra bízzák (és háborodnak fel, hogy nem nagyobb az összeg, ami ugye kampányfogásként elhangzott a választások előtt) ennek a fedezését?
Mi történik, ha bármilyen egyéb, váratlan kiadás keletkezik? Tápszeres lesz a baba, betegség miatt nagyobb gyógyszerkiadás, hirtelen elromló háztartási gép, stb. Ebben az esetben nincs keret a gyerek gyógykezelésére vagy egy új hűtőszekrényre, mert a régi elromlott?
Csak szerintem felelőtlen ez a fajta hozzáállás?
A tápszeres kérdés azért érdekes, mert lehet olcsóbb és drágább változatot is venni. A számolosánál sem totál mindegy, hogy a 400Ft-os verziót vagy az 1200Ft-os verzióból vásárolunk be.
Egyébként mondjuk 3 havi adagnál nem is nagyon szoktak többet írni, ez akkor legdurvább esetben kb 12 ezerre jön ki. Függ attól, hogy milyet választunk és mennyit eszik meg a baba. Nyilván ezt már nem az ún. kelengyepénzből veszik meg.
Az az összeg arra jó, hogy ami kell, azt gyorsan meg lehessen venni. Kiságy, babakocsi, pár ruha és pelenka. A többit nem ebből "kell" fedezni. De ez csak az én véleményem.
Azért nem kellett volna úgy lepontozni az egyik korábbi hozzászólót!Oké,nem bőven elég,de ha nem a brendonba megy az ember vásárolni,megnézi mit hol vesz,akkor ki lehet hozni ennyi pénzből azt,ami kell az induláshoz.És még azt is megkockáztatom,hogy ezután a havi csp-ből,gyesből ki lehet hozni azt,ami kell a picinek.Természetesen ne legyen felelőtlen az ember,de tényleg sokan vannak sajnos,akik soha nem tudnának gyereket vállalni,ha arra néznének ennyi tartalékuk van(lesz).Ennek ellenére tisztességgel nevelik a gyerekeiket pici pénzből.Mindig van valahogy...
Amúgy megkérdezhetem mire kell 60.000 ft-os gyógyszer(és milyen gyógyszer ez)?? komolyan érdekel,mert ez nagyon durva összeg!!
Persze, ki lehet hozni gyesből és csp-ből a gyerek igényeit, főleg amíg kicsi és nincs extra igény. De hol van a szülők igénye? A számlák, a felnőttek élelmiszere?
Ha két fizetésből nem jöttek ki ketten, akkor hárman kevesebből jobban ki fognak?
No meg kamaszkortól ugranak meg meredeken a költségek. Méret miatt gyorsan cserélődő ruhák, egyedi igények, amivel harcolhat a szülő ("mert az osztályban mindenkinek van/mindenki megy oda, én miért nem"), esetleges különórák, hobbi, később felsőoktatással kapcsolatos kiadások?
"Természetesen ne legyen felelőtlen az ember,de tényleg sokan vannak sajnos,akik soha nem tudnának gyereket vállalni,ha arra néznének ennyi tartalékuk van(lesz)"
Aki gyes-re szül az előtte sem dolgozót. Én pl soha nem tudok sajnálni az olyanokat. Persze bejöhet egy rosszabb idő de az, hogy az anya 2 évig min 50 ezret gyed-ként vagy ennek a felét kapja gyesként, senki más döntése mint az övé. Persze mindig lehet a külvilágot szidni, meg mentegetőzni csak van amikor nem érdemes mert nevetségesé válik az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!