Tényleg gyakori, hogy a kelengyepénzre számolva vásárolja meg valaki a baba "alapfelszerelését"?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdés egyik válaszolója döbbentett meg, aki teljes mértékben ebből kívánta fedezni a baba cuccait.

Furcsa nekem ez a gondolatmenet, ahelyett, hogy a gyerekvállalás előtt előre gondolkozva félretennének, az államra bízzák (és háborodnak fel, hogy nem nagyobb az összeg, ami ugye kampányfogásként elhangzott a választások előtt) ennek a fedezését?

Mi történik, ha bármilyen egyéb, váratlan kiadás keletkezik? Tápszeres lesz a baba, betegség miatt nagyobb gyógyszerkiadás, hirtelen elromló háztartási gép, stb. Ebben az esetben nincs keret a gyerek gyógykezelésére vagy egy új hűtőszekrényre, mert a régi elromlott?

Csak szerintem felelőtlen ez a fajta hozzáállás?

2014. júl. 12. 16:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Elnézést, elszámoltam, a tápszert rosszul adtam össze, nem 80, csak 70 körüli az összeg - de a mondanivaló lényege ugyanaz.
2014. júl. 12. 20:09
 12/16 anonim ***** válasza:
32%

A tápszeres kérdés azért érdekes, mert lehet olcsóbb és drágább változatot is venni. A számolosánál sem totál mindegy, hogy a 400Ft-os verziót vagy az 1200Ft-os verzióból vásárolunk be.

Egyébként mondjuk 3 havi adagnál nem is nagyon szoktak többet írni, ez akkor legdurvább esetben kb 12 ezerre jön ki. Függ attól, hogy milyet választunk és mennyit eszik meg a baba. Nyilván ezt már nem az ún. kelengyepénzből veszik meg.

Az az összeg arra jó, hogy ami kell, azt gyorsan meg lehessen venni. Kiságy, babakocsi, pár ruha és pelenka. A többit nem ebből "kell" fedezni. De ez csak az én véleményem.

2014. júl. 12. 20:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Azért nem kellett volna úgy lepontozni az egyik korábbi hozzászólót!Oké,nem bőven elég,de ha nem a brendonba megy az ember vásárolni,megnézi mit hol vesz,akkor ki lehet hozni ennyi pénzből azt,ami kell az induláshoz.És még azt is megkockáztatom,hogy ezután a havi csp-ből,gyesből ki lehet hozni azt,ami kell a picinek.Természetesen ne legyen felelőtlen az ember,de tényleg sokan vannak sajnos,akik soha nem tudnának gyereket vállalni,ha arra néznének ennyi tartalékuk van(lesz).Ennek ellenére tisztességgel nevelik a gyerekeiket pici pénzből.Mindig van valahogy...

Amúgy megkérdezhetem mire kell 60.000 ft-os gyógyszer(és milyen gyógyszer ez)?? komolyan érdekel,mert ez nagyon durva összeg!!

2014. júl. 12. 22:49
 14/16 A kérdező kommentje:

Persze, ki lehet hozni gyesből és csp-ből a gyerek igényeit, főleg amíg kicsi és nincs extra igény. De hol van a szülők igénye? A számlák, a felnőttek élelmiszere?

Ha két fizetésből nem jöttek ki ketten, akkor hárman kevesebből jobban ki fognak?

No meg kamaszkortól ugranak meg meredeken a költségek. Méret miatt gyorsan cserélődő ruhák, egyedi igények, amivel harcolhat a szülő ("mert az osztályban mindenkinek van/mindenki megy oda, én miért nem"), esetleges különórák, hobbi, később felsőoktatással kapcsolatos kiadások?

2014. júl. 12. 23:48
 15/16 anonim ***** válasza:
39%

"Természetesen ne legyen felelőtlen az ember,de tényleg sokan vannak sajnos,akik soha nem tudnának gyereket vállalni,ha arra néznének ennyi tartalékuk van(lesz)"

Aki gyes-re szül az előtte sem dolgozót. Én pl soha nem tudok sajnálni az olyanokat. Persze bejöhet egy rosszabb idő de az, hogy az anya 2 évig min 50 ezret gyed-ként vagy ennek a felét kapja gyesként, senki más döntése mint az övé. Persze mindig lehet a külvilágot szidni, meg mentegetőzni csak van amikor nem érdemes mert nevetségesé válik az ember.

2014. júl. 12. 23:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Kamasz korszak....szerintem mire a gyerek odaér, addigra minden normális anya visszamegy vagy elmegy dolgozni. Ez már igazán nem csp ügy :D Mondjuk aki arra hajaz, megszívja, mert abból ugyan nem tud gyereket nevelni, ezt 100%-ra merem állítani :D
2014. júl. 13. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!