Tényleg gyakori, hogy a kelengyepénzre számolva vásárolja meg valaki a baba "alapfelszerelését"?
Egy korábbi kérdés egyik válaszolója döbbentett meg, aki teljes mértékben ebből kívánta fedezni a baba cuccait.
Furcsa nekem ez a gondolatmenet, ahelyett, hogy a gyerekvállalás előtt előre gondolkozva félretennének, az államra bízzák (és háborodnak fel, hogy nem nagyobb az összeg, ami ugye kampányfogásként elhangzott a választások előtt) ennek a fedezését?
Mi történik, ha bármilyen egyéb, váratlan kiadás keletkezik? Tápszeres lesz a baba, betegség miatt nagyobb gyógyszerkiadás, hirtelen elromló háztartási gép, stb. Ebben az esetben nincs keret a gyerek gyógykezelésére vagy egy új hűtőszekrényre, mert a régi elromlott?
Csak szerintem felelőtlen ez a fajta hozzáállás?
#7 - Szerintem nem úgy kell értelmezni (amúgy a hivatalos neve NEM kelengyepénz, a köznyelv hívja így), hogy az állam közvetve bevásárol a babának. Csak hozzájárul az életkezdéshez, de nem hivatott minden ezzel járó költséget fedezni. Ez elsődlegesen a szülők feladata.
Persze, nagy segítség ez az összeg, főleg nagyon alacsony kereset mellett, de ahogy írta is valaki korábban, annyi komolyabb kiadás lehet a babával összefüggésben később, hogy ha a kezdeti, TERVEZHETŐ kiadásokra nincs forrás, honnan lesz a többire?
Nekünk pl úgy indult, hogy egy hetesen kapott egy olyan gyógyszert, amiből egy havi adag került 60.000 Ft-ba, ráadásul tápszeres lett. Ez kapásból 80.000 Ft kiadás csak a gyerekre és akkor még nem vettünk ruhát a kinőttek helyett.
Ez bárkivel előfordulhat, nálunk is szerencsére csak átmeneti kiadás, de ilyen esetben miből teremtik elő, ha nincs félretett pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!