GYED mellett kulfoldi munkavégzés?
Pont most olvastam, hogy ha külföldön biztosított akár csak az apa (tehát,pl apa külföldön dolgozik, anya Magyarországon GYED-en van), akkor már nem jár a GYED. Tehát, ha külföldre költözöl, nem jár. Valamint GYES sem jár helyette és a családit is le kell mondani.
Angliában alanyi jogon csak a child benefit jár, ami a családi pótlék, havi 82 Font.
A housing benefit (albérlet támogatás) , valamint egyéb juttatások, jövedelem alapján járnak.
A housing benefit függ attól is, hogy mekkora lakásban laktok, mennyi gyerek van, milyen neműek a gyermekek.
Angliában csak 3 éves kor után van valamennyi ingyen ovi (heti 15 óra), előtte a gyermekek felügyelete súlyos összegekbe kerülnek. Min 6 font óránként a gyermekfelügyelet, viszont a minimál órabér 6,31 font Szóval, ha kiszámolod nem nagyon éri meg oviba adni a gyereket.
Vagy felváltva dolgoztok apával, és akkor megoldott a gyerkőc felügyelete.
Minek téves információt mondani...
Mint írtam, én is olvastam. Egyébként ilyen komoly dolgokban nem itt kell kérdezősködni, hanem fel kell hívni az OEP-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!