Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED mellett kulfoldi munkavég...

GYED mellett kulfoldi munkavégzés?

Figyelt kérdés
Jelenleg otthon vagyok a 6hos kisfiammal és kapom a GYED-et, plusz családit. Úgy néz ki, hamarosan kimegyunk Angliába és a pici éves kora után szívesen dolgoznék. Egyrészt itthon van a GYED extra, vagyis legálisan vállalhatnék munkát éves kor után, de ha kinn dolgozom, akkor is? Vagy le kell mondanom a GYEDet? Kinn milyen juttatásokra leszek jogosult? Úgy tudom, 3 honap munka után pl jár a pici után vmennyi osszeg meg vmi albérlet támogatás is van.. Koszi annak, aki válaszol..

2014. júl. 11. 21:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Pont most olvastam, hogy ha külföldön biztosított akár csak az apa (tehát,pl apa külföldön dolgozik, anya Magyarországon GYED-en van), akkor már nem jár a GYED. Tehát, ha külföldre költözöl, nem jár. Valamint GYES sem jár helyette és a családit is le kell mondani.

Angliában alanyi jogon csak a child benefit jár, ami a családi pótlék, havi 82 Font.

A housing benefit (albérlet támogatás) , valamint egyéb juttatások, jövedelem alapján járnak.

A housing benefit függ attól is, hogy mekkora lakásban laktok, mennyi gyerek van, milyen neműek a gyermekek.

Angliában csak 3 éves kor után van valamennyi ingyen ovi (heti 15 óra), előtte a gyermekek felügyelete súlyos összegekbe kerülnek. Min 6 font óránként a gyermekfelügyelet, viszont a minimál órabér 6,31 font Szóval, ha kiszámolod nem nagyon éri meg oviba adni a gyereket.

Vagy felváltva dolgoztok apával, és akkor megoldott a gyerkőc felügyelete.

2014. júl. 11. 21:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Felváltva terveztuk a felugyeletet. De akkor is le kell mondanom a GYED-et, ha nem vagyunk házasok? Mert fél évig azért még jo lenne..
2014. júl. 11. 21:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen,le kell. Mint írtam, apuka és nem férj. De megkockáztathatod, de akkor egy jó kis büntetést rizikózol.
2014. júl. 11. 21:59
 4/9 A kérdező kommentje:
De úgy is, hogy én nem koltoznék ki vele, csak egy fél év mulva?
2014. júl. 11. 22:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Ok, koszi a választ.
2014. júl. 11. 22:37
 6/9 anonim ***** válasza:
igen így van, ahogy írták, a húgom kint él, és ő sem kap itthonról semmit. Kapnak albérlet támogatást is, hogy mennyit kap havonta a gyerekre azt ha gondolod megkérdezem..mert nem emlékszem mit mondott.
2014. júl. 11. 22:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Megköszönném, ha megkérdeznéd..:-)
2014. júl. 12. 08:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Az elsőnek nincs teljesen igaza. Jár a GYED, ha kinn nem igényel támogatást a kérdező párja és Ő meg itthon marad. Minek téves informáciokat mondani..
2014. júl. 13. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Minek téves információt mondani...

Mint írtam, én is olvastam. Egyébként ilyen komoly dolgokban nem itt kell kérdezősködni, hanem fel kell hívni az OEP-et.

2014. júl. 14. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!