Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4órás munkavégzés gyes mellett?

4órás munkavégzés gyes mellett?

Figyelt kérdés

szeretnék tanácsot, infot kérni.

4órásra lettem bejelentve az új munkahelyemen.előbb jött a lehetőség mint hogy a kislányom betöltötte volna az 1évet. jelenleg 8hónapos. 2010. november 7.-én született, azóta vagyok jogosult a gyesre és hozzá a családipótlékra.

a napokban tudtam meg hogy 4órás munka mellett sem kaphatom a gyest, de nem tudott senki választ adni arra hogy mit kell intéznem a lemondásához. elég ha "betelefonálok" vagy papírt kell kérnem? de milyet?ezt még a pénzügyesem se tudta megmondani-

1éves kora után ismét igényelhetem majd a gyest? ha valaki tudna megfelelő választ adni azt megköszönöm.üdv

2011. júl. 26. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:
állj, te most nem gyed-et kapsz? az jár 1 éves korig.
2011. júl. 26. 23:21
 2/6 A kérdező kommentje:
nem :) bocsi, lehet nem volt tiszta a megfogalmazás. nem dolgoztam előtte bejelentve sosem. előbb volt a gyes+csal.ptl. 2010 novembertől.most júliustól pedig 4órás bejelentett. csak a pénzügyesnek lövése sem volt, ezért érdeklődtem. hivatalban fel sem veszik a telefont :S
2011. júl. 26. 23:59
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyes jár 6 órás munka mellett is.
2011. júl. 27. 06:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Jár a GYES! De az egyéb kérdéseknél volt egy GYES-es kérdés, amire egy szakember anyuka válaszolt. Ott azt írta, nyugodtan lehet tőle kérdezni, sőt blogja is van. Szerintem keresd meg a kérdést.

És érdekességként: az én fiam 2009. november 7-én született.

2011. júl. 27. 07:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Valóban nem jár a gyes munka mellett egy éves koráig.

Arra a 4 hónapra mondd le, és amikor betöltötte az egy évet, akkor igényeld meg újra a gyest.

Nem kell külön nyomtatvány, írj egy levelet, hogy xy nevű ekkor és ekkor született gyermekem után igénybe vett gyest ettől az időponttól lemondom, tekintettel arra, hogy munkát vállalok.

Ugyanezzel a levéllel küldj el egy kitöltött igénylőlapot, amin megjelölöd, hogy november 7-től kéred újra a folyósítást.

2011. júl. 27. 07:43
 6/6 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm! megírom mind2 levelet, és elküldöm a MAK nak. hihetetlen hogy ezen az oldalon kell hivatalos ügyben kérdeznem mert a "szakemberek" nálunk mit mondanak: hívja fel az ügyfélszolgálatot,nem tudom, olvasson utána, stb.

szóval köszönöm szépen!

2011. júl. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!