4órás munkavégzés gyes mellett?
szeretnék tanácsot, infot kérni.
4órásra lettem bejelentve az új munkahelyemen.előbb jött a lehetőség mint hogy a kislányom betöltötte volna az 1évet. jelenleg 8hónapos. 2010. november 7.-én született, azóta vagyok jogosult a gyesre és hozzá a családipótlékra.
a napokban tudtam meg hogy 4órás munka mellett sem kaphatom a gyest, de nem tudott senki választ adni arra hogy mit kell intéznem a lemondásához. elég ha "betelefonálok" vagy papírt kell kérnem? de milyet?ezt még a pénzügyesem se tudta megmondani-
1éves kora után ismét igényelhetem majd a gyest? ha valaki tudna megfelelő választ adni azt megköszönöm.üdv
Jár a GYES! De az egyéb kérdéseknél volt egy GYES-es kérdés, amire egy szakember anyuka válaszolt. Ott azt írta, nyugodtan lehet tőle kérdezni, sőt blogja is van. Szerintem keresd meg a kérdést.
És érdekességként: az én fiam 2009. november 7-én született.
Valóban nem jár a gyes munka mellett egy éves koráig.
Arra a 4 hónapra mondd le, és amikor betöltötte az egy évet, akkor igényeld meg újra a gyest.
Nem kell külön nyomtatvány, írj egy levelet, hogy xy nevű ekkor és ekkor született gyermekem után igénybe vett gyest ettől az időponttól lemondom, tekintettel arra, hogy munkát vállalok.
Ugyanezzel a levéllel küldj el egy kitöltött igénylőlapot, amin megjelölöd, hogy november 7-től kéred újra a folyósítást.
nagyon szépen köszönöm! megírom mind2 levelet, és elküldöm a MAK nak. hihetetlen hogy ezen az oldalon kell hivatalos ügyben kérdeznem mert a "szakemberek" nálunk mit mondanak: hívja fel az ügyfélszolgálatot,nem tudom, olvasson utána, stb.
szóval köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!