Más országokban, hogy- hogy kibírjak 3 évnél kevesebb gyessel? Akár hetek? Pedig megtehetnék, hogy ne dolgozzanak anyagi szempontból?
Más országokban sem tehetik meg, hogy ne dolgozzanak a nök (mármint anyagi szempontból).
Itt Németországban is az átlag embereknek (akik nem milliomosok, hanem a fizetésböl élnek) szüksége van a két fizetésre.
Nem tudom, de magyarorszagon sem sokan maradnak mar otthon 3 évig.
Én sem tervezem.
Szerintem a gyereknek hamarabb szüksége van szocializalódásra.
Amikor mi voltunk gyerekek, még nem voltak ennyire zárkózottak az emberek, mr 2 évesen kinn bandáztunk az utcánkban, volt ha elkezdem összeszamolni, akkro legalább 15 velem korabeli gyerek(+/- 1-2 év) nekünk óvoda nélkül is volt gyerek társaságunk.
Most bem látom ezt, az olyan utcákban sem, ahol sok gyerek van, ami egyébként is egye ritkább, még a kis szülőfalumban is a szülők a gyerekük fenekében vannak)
En azt nem tudom, hogy valaki hogy bír ki otthon 3 évet, pedig igazán nem vagyok karrierista, nagyon fontos a családom, és alig várom, hogy gyerekem legyen.
Itt is kibirnak, nem a kibirasrol van szo, itt mas a rendszer.
De szemely szerint en orulok, hogy ket evig otthon volt a gyerek. Nem kellett reggel 6-7 ora kozott ebreszteni, buszozni vele a bolcsibe, idegen gondjaira bizni, ha beteg akkor lehet nyugodtan apolni, nincs az a kenyszer, hogy visszakel menni dolgozni, nem szeretik a tappenzt a munkaadok.
Nem sok jo dolog van a magyar viszonylatban a gyerekvallalasban, de ez a lehetoseg nagyon jo.
Peldaul Norvegiaban csak ovoda van, egyutt vannak a fel eves es a 6eves gyerekek, nincs agy, babakocsiban alszanak, az etkezest otthorol hozott kajaval oldjak meg stb. Koszi ez nem kellene.
Bármit ki lehet bírni, ha muszáj, de ha egyszer van egy ilyen lehetőség, és valaki ki tudja használni, akkor tegye, a gyereknek rosszat biztosan nem tesz vele!
Szerintem nincs ezzel semmi gond.
Nyilván ha más rendszer lenne, másképp csinálák itt is.
Mi ezzel a probléma?
"Szerintem a gyereknek hamarabb szüksége van szocializalódásra"
Ez nem igaz. De amúgy, ha menni kell dolgozni, akkor menni kell.
Esetemben azert,mert a megelni es jol elni kozott hatalmas kulonbseg van.Jol keres a ferjem,sok 4 fos csalad el joval kevesebbol mint csak az o fizetese kulon.Viszont en is jol keresek,igy egyszeruen mas eletszinvonalhoz szoktunk.Mar van egy nagyobb fiunk,most varjuk a picit.
Nekem nem er meg annyi lemondast az otthon ucsorges,hogy visszalepjunk a "megelunk" szintre.Arrol nem is beszelve,hogy itt csak 6 honapig jar a gyes,ami eleve csak a fizetesem felenek felel meg(bar en csak 2 honapot tervezek belole kihasznalni).Eszem agaban sem lenne utana 1-2 evig jovedelem nelkul itthon ulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!