Milyen ellátás jár annak az édesanyának, aki gyermekszületésekor nem, de azt megelőző 2 évben rendelkezik 365 nap munkanappal?
Figyelt kérdés
2011 óta folyamatosan dolgozok, de idén márciusban megszűnt a munkaviszonyom. A baba szeptemberben érkezik.
Köszönöm a segítséget!
2014. máj. 29. 21:22
1/11 anonim válasza:
Ha a szüléskor nem vagy biztosított, akkor csak gyest kaphatsz.
2/11 anonim válasza:
GYest fogsz kapni. Legalábbis én 7 évvel ezelőtt így voltam, már terhes voltam, csak még nem tudtam róla, amikor megszűnt a . Előtte 2 évet dolgoztam. Gyest kaptam "csak" és családi pótlékot.
4/11 anonim válasza:
lemaradt, hogy: amikor megszűnt a munkaviszonyom.
5/11 A kérdező kommentje:
Na ennek akkor holnap a végére nézek, mert egy TB szakértő azt írta, hogy mivel megvan a baba születése előtti 2 évben a 365 nap ezért tgyás és gyed is jár.
2014. máj. 29. 22:00
6/11 anonim válasza:
Nem jár tgyás és gyed, ha nem vagy a szüléskor biztosított. Ez azt jelenti, hogy vagy munkahellyel kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni. Ha ezek nincsenek meg, akkor hiába van meg a 365 napod.
Ellenkező esetben gyes jár 3 évig.
7/11 anonim válasza:
simán gyest kapsz. Ha akkor mész munkanélkülire amikor várható a szülés, akkor biztosított leszel és jár a tgyás és gyed is. Remélem nem vagy most munkanélkülin. Ha igen, akkor ha lehet szüneteltesd és azt a rövidke időt, ami jár azt a gyerek születésére halaszd, különben 25 ezer a gyes plusz 12 500 a csp. TB ügyintézőt pedig keress mást, mert ez hülyeségeket mondott.
8/11 A kérdező kommentje:
Munkanélkülin csak bejelentkezve vagyok, semmilyen folyósítást nem kapok tőlük.
2014. máj. 29. 22:23
9/11 anonim válasza:
Hogyhogy nem kapsz? Ha megvan a 365 napod, akkor jár, mivel azt írod, hogy 2011 óta folyamatosan dolgozol.
Vagy már lejárt a munkanélküli segély?
De szerintem neked már járna a kb. 90 nap.
10/11 A kérdező kommentje:
Tavaly szeptember 1-ig dolgoztam folyamatosan, utána amíg nem sikerült munkát találnom kaptam a munkanélküli segélyt, vagy mit. Október végétől lett ismét munkám, és akkor kifolyósították a fennmaradó összeget. Ezért nem jár.
2014. máj. 30. 16:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!