Férjem kérheti a GYED extrát?
Sziasztok!
Jelenleg GYED-en vagyok a kisfiammal itthon, szeptemberben lesz 2 éves. Jön a kistesó decemberben és sakkozunk, hogy jönnénk ki jobban.
- Elmehetek táppénzre veszélyeztetett terhesként és akkor gondolom le kell mondanom a GYED-et? (Táppénzzel jobban járok, mint a GYED-del.)
- A férjem igényelheti így helyettem a GYED-et, mivel ő dolgozik (GYED exta) szeptemberig?
A GYED lemondásra van formanyomtatvány? Gondolom ugyanabban az időben neki meg kell igényelnie?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Köszi a választ.
Hogyhogy? Ezt nem értem, van valami kitétel?
Utánanézek ennek, nem tudtam, hogy ebben az esetben jár mindkettő együtt, a 60 napos korlátozást sajnos megtaláltam én is :-(
Amúgy szeptember után miért nekem kell(ene) GYES-t igényelni? Apa nem kérheti?
Köszönöm még egyszer!
Az egészen biztos, hogy a kicsi születése után a két ellátást csak egyikőtök igényelheti, tehát olyat nem lehet, hogy Te a TGYÁS-t a kicsi és apa a GYES-t a nagy után.
Én is többektől azt hallottam, hogy ha megszakítod a fizetés nélküli szabit, akkor járhat együtt a táppénz és GYED, de inkább hívd fel az illetékes szervet és kérdezd meg, nehogy visszafizettessék utólag.
Kedves Utolsó!
Igen jár együtt a kettő, én az év elején már végigjátszottam ezt az igénylésnél, a lényeg, hogy legyen megszakítva a fizu nélküli szabi és legyen benne keresőtevékenység (vagyis jelen esetben már a szabi is annak számít),amiről táppénzre mész. Ha nem menne vissza állományba a kérdező akkor nem járna együtt a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!