Mit jelent, hogy "terhes ÁLLOMÁNYba vételről" igazolás? Miről? Arról, hogy terhes vagyok, vagy arról, hogy táppénzen lennék?
a dokitól kell hoznom ilyen igazolást a munkáltatónak, hogy megigényelje nekem a tgyást.
de akkor is kell, ha én amúgy dolgozom? tehát én "munkaállományban" vagyok, azaz munkában állok, csak épp terhesen.
mi az, hogy "állomány"
szóval ha én mondjuk szülés napjától kezdenék szülési szabadságot, a dokinak az igazoláson előre írt dátumot kell írni?
pl megyek igazolásért mondjuk ma 04.09-én
de mondjuk én 05 01-én szülök és utána nem dolgozom, akkor szóval ő előre kiállíthat igazolást?
köszi a válaszokat.
akkor az állomány, tulajdonképpen keresőképtelen tevékenységet takar.
de igen, jár TGYÁS
"A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 365[1][2] napon át biztosított[3] volt, és
a biztosítás fennállása alatt, vagy
a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül, vagy
a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl táppénz illetőleg baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül) szült.[4]"
legalább ne jelentenél ki olyanokat, amikről nem is tudsz
De én meg találtam mást:
"Ha a biztosított nő nem nyújt be terhesállományba-vételi orvosi igazolást, terhességigyermekágyi
segély a szülés napjától, illetve nyilatkozata alapján a szülés várható
idejét megelőző 28. naptól állapítható meg."
viszont ha nekem a szülés várható napja mondjuk 05.20, akkor első esetben akkortól folyósítanák (és 05.01-től 05-20 ig nem kapnék semmit?),
vagy második esetben 04.22-től (amikor én nem vagyok rá jogosult, mert dolgozom, nem szül.szabin vagyok)
de akkor meg a Nyilatkozaton minek kérdezik, hogy mikortól kérem a folyósítást? ahova én beírnám, hogy 05.01-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!