Nivea055 kérdése:
Nekem akkor mi alapján fogják kiszámolni a Tgyást, Gyest, satöbbit?
Figyelt kérdés
Pedagógus vagyok teljes állásban, de ez a teljes állás két félállásból tevődik össze. 2014. június 30-án lejár az egyik félállás, a másik nem, az határozatlan idejű. 2014. augusztusra várjuk a babánkat. A kérdésem az lenne, hogy akkor csak a meglévő félállás után fogok támogatásokat kapni, nem számít, hogy előtte évekig teljes állásban voltam?2014. márc. 26. 14:39
1/4 anonim válasza:
A tgyást a 2013as béred utána kapod, tehát ott még figyelembe veszik, a gyedet már 2015ben fogod igényelni, úgyhogy ott az idei évedet nézik, de az a fél év ott is beleszámít.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Sajnos tegnap azt az infót kaptam a munkaügyistől, hogy márpedig az aktuális félállásra fogom kapni a Tgyást, mert az kvázi szülési szabadság, tehát mintha az aktuális munkahelyemről mennék szabira... :(
2014. márc. 28. 08:31
3/4 anonim válasza:
Mind a két munkahelyeden jogosult vagy tgyásra, és mindkettőt külön állapítják meg, amennyiben a feltételeknek megfelelsz: azaz minden jogviszonyban rendelkezni kell a szülést megelőző két éven belül legalább 365 naptári nap biztosítással és a szülés napján aktuális biztosítással. Vagyis félig-meddig igazat mondott a munkaügyis, hiszen nála csak az ottani béredből számolják a tgyást, de a másik munkahelyeden is be kell adni a papírokat.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sajnos egy és ugyanazon a munkahelyen van mindkét félállás, tehát ha az egyik félállás ott lejár (tehát június 30-al lejár a határozott idejű szerződés), akkor valóban csak a még meglévő alapján kapom majd a Tgyást... :/
2014. márc. 29. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!