Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 4 év gyed után,32 évesen,...

4 év gyed után,32 évesen, hány nap szabim lehet? (itt is felteszem a kérdést mert az üzlet kategóriában nem kaptam rá választ)

Figyelt kérdés
Hamarosan mennék vissza dolgozni, mi alapján számolják ki a bentmaradt szabikat. Úgy jöttem el, hogy 2 szabim bent volt még. Nyáron kivettem a 2 db-on kívül az összes 2010-es szabimat, azóta otthon vagyok. Hány szabim lehet?
2014. márc. 18. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a kalkulátor neked talán segít.

Nekem éppen a múlt héten számolta ki a munkahelyem gazdasági vezetője a szabadságaimat.

5 éve múlt, hogy itthon vagyok. (Amúgy én is 32 éves vagyok.)

Összeszámolta, kaptam róla nagyon részletes kimutatást és kiderült, hogy összesen 133 napom van.

2014. márc. 18. 14:20
 2/6 A kérdező kommentje:

Jééézusom, 133 ??!! :-) Bár, ha belegondolok, évi 20 napjával számolva x5, már az is száz. Ezeket a szabikat nem fizetik ki igaz? Mert ezek szerint nekem is lehet min. 80 és szeptemberben akarják , hogy kedzjek, akkor tulajdonképpen szinte kezdhetek is papíron dolgozni.

Köszönöm a linket.

2014. márc. 18. 14:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Valaminem stimmel a 133 nappal. Most az adózónán néztem a gyes/szabadság kalkulátort és az oda linkelt tv-t, és azt írja, hogy :

A szabadságot a szülő munkahelyre történő visszatérését követően ki kell adni, így a munkavállalót az alábbi szabadság illeti meg:

• 20 nap alapszabadság + az életkor függvényében az Mt. 131.§ (2) alapján járó szabadság,

• a szülési szabadság időtartamára (24 hét) az első pontban meghatározott szabadság időarányos része,

• a gyed/gyes első évére az első pontban meghatározott szabadság,

• megilleti továbbá egy gyermek után 2 nap, két gyermek után 4 nap, kettőnél több gyermek után összesen hét nap pótszabadság.

Vagyis a gyed idő alatt csak az első évet veszik figyelembe, akkor 1 év szabija van meg, plusz időarnyosan az idei + a gyerekek után járó. Én én értelmezem rosszul??

2014. márc. 18. 14:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Többször átszámolta, ugyanez jött ki.

Pedagógus vagyok. Az összes nyári szabadság, szünetek, mind hozzájönnek.

Rákérdezek még azért, elbizonytalanodtam...

2014. márc. 18. 15:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Majd írd meg mi lett a vége. Én a héten kapom meg a HR válaszát, én is megírom nekem mi jött ki.
2014. márc. 18. 17:54
 6/6 anonim ***** válasza:
2011 júliusa előtt voltál gyed-en akkor neked az első gyereknél még 1.5 évre jár a szabadság ,után született után már csak 1 év.
2014. márc. 19. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!