4 év gyed után,32 évesen, hány nap szabim lehet? (itt is felteszem a kérdést mert az üzlet kategóriában nem kaptam rá választ)
Ez a kalkulátor neked talán segít.
Nekem éppen a múlt héten számolta ki a munkahelyem gazdasági vezetője a szabadságaimat.
5 éve múlt, hogy itthon vagyok. (Amúgy én is 32 éves vagyok.)
Összeszámolta, kaptam róla nagyon részletes kimutatást és kiderült, hogy összesen 133 napom van.
Jééézusom, 133 ??!! :-) Bár, ha belegondolok, évi 20 napjával számolva x5, már az is száz. Ezeket a szabikat nem fizetik ki igaz? Mert ezek szerint nekem is lehet min. 80 és szeptemberben akarják , hogy kedzjek, akkor tulajdonképpen szinte kezdhetek is papíron dolgozni.
Köszönöm a linket.
Valaminem stimmel a 133 nappal. Most az adózónán néztem a gyes/szabadság kalkulátort és az oda linkelt tv-t, és azt írja, hogy :
A szabadságot a szülő munkahelyre történő visszatérését követően ki kell adni, így a munkavállalót az alábbi szabadság illeti meg:
• 20 nap alapszabadság + az életkor függvényében az Mt. 131.§ (2) alapján járó szabadság,
• a szülési szabadság időtartamára (24 hét) az első pontban meghatározott szabadság időarányos része,
• a gyed/gyes első évére az első pontban meghatározott szabadság,
• megilleti továbbá egy gyermek után 2 nap, két gyermek után 4 nap, kettőnél több gyermek után összesen hét nap pótszabadság.
Vagyis a gyed idő alatt csak az első évet veszik figyelembe, akkor 1 év szabija van meg, plusz időarnyosan az idei + a gyerekek után járó. Én én értelmezem rosszul??
Többször átszámolta, ugyanez jött ki.
Pedagógus vagyok. Az összes nyári szabadság, szünetek, mind hozzájönnek.
Rákérdezek még azért, elbizonytalanodtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!