Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Diplomás Gyedre az apa is...

Diplomás Gyedre az apa is jogosult?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ezt még sehol máshol nem olvastam,de nagyon érdekelne!! Mivel én levelezőn vagyok végzős, tudom nem kapnék pénzt, viszont a párom osztatlan nappali képzésen végzős így kapnánk. Kérlek segítsetek! :) Ez a hír igaz lehet? Ezt apasági teszttel lehet igazolni?

,,Az a kismama is jogosult lesz gyermekgondozási díjra, aki a fentiekben felsorolt hallgatói jogviszony szüneteltetését, illetve megszűnését követő 1 éven belül szüli meg gyerekét. A gyermekgondozási díjra az édesapa is jogosult, ha így kedvezőbb a párnak. Az új szabályozás a 2014. január 1. után született gyerekek esetében érvényes, azok egy éves koráig."

2014. febr. 23. 19:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

az anyasági támogatás az alanyi jogon jár, természetesen azt is megkapod.

a törvény pontosan így írja, amit utoljára kérdeztél:

"c) a gyermeke a b) pont szerinti hallgatói jogviszony fennállása alatt vagy a hallgatói jogviszony szünetelését, illetve megszűnését követő 1 éven belül születik,"

tehát vagy addig kell szülnöd amíg a párod tanul, vagy legkésőbb addig miután elvégezte az iskolát és utána le nem telik az 1 év.

2014. febr. 24. 12:22
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi, neked is ment a zöld! :)
2014. febr. 24. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!