Diplomás Gyedre az apa is jogosult?
Sziasztok! Ezt még sehol máshol nem olvastam,de nagyon érdekelne!! Mivel én levelezőn vagyok végzős, tudom nem kapnék pénzt, viszont a párom osztatlan nappali képzésen végzős így kapnánk. Kérlek segítsetek! :) Ez a hír igaz lehet? Ezt apasági teszttel lehet igazolni?
,,Az a kismama is jogosult lesz gyermekgondozási díjra, aki a fentiekben felsorolt hallgatói jogviszony szüneteltetését, illetve megszűnését követő 1 éven belül szüli meg gyerekét. A gyermekgondozási díjra az édesapa is jogosult, ha így kedvezőbb a párnak. Az új szabályozás a 2014. január 1. után született gyerekek esetében érvényes, azok egy éves koráig."
az anyasági támogatás az alanyi jogon jár, természetesen azt is megkapod.
a törvény pontosan így írja, amit utoljára kérdeztél:
"c) a gyermeke a b) pont szerinti hallgatói jogviszony fennállása alatt vagy a hallgatói jogviszony szünetelését, illetve megszűnését követő 1 éven belül születik,"
tehát vagy addig kell szülnöd amíg a párod tanul, vagy legkésőbb addig miután elvégezte az iskolát és utána le nem telik az 1 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!