Jó anyagi körülmények között élő kismamák, ti felveszitek/felvettétek az egyszeri anyaságit?
Tv-ben meghatározott feltételek mellett az államháztartás szegmensei átjárhatóak, jelenleg az eü-be szabadon csoportosíthatóak az egyéb alkasszákban fennmaradt összegek. Ennek nyomán pedig átjárható a nemzeti család-és szociálpolitikai alap és az eü. finanszírozási alap, kivételes esetekben, tehát gyakorlatban az itteni keretből fennmaradt összeg szabadon átcsoportosítható pl. az eü. részére. Tehát lehetséges. Az, hogy a vezetők elnyelik stb. stb., bullshit, a mindennapok gyakorlatában gyakrabban látom/látjuk, hogy jogosulatlan vagy kvázi jogosulatlan felvevők nyelik el sokkal-sokkal inkább.
Még mielőtt félreértés lesz: anno én is felvettem, most kezdtem el gondolkozni a témán egy baráti beszélgetés nyomán, és érdekelt, hogy van-e, aki benthagyja. Ha olyan helyzetben leszünk a következő gyermeknél, én tervezem benthagyni, és érdekelt, hogy ki hogyan gondolkozik erről.
Az államkincstár és az egészségügyi finanszirozás köszönő viszonyban sincs egymással.
Én jelenleg GYED-en lévő jogász vagyok, egy megyei oep-nél, a férjem szülész a megyei kórházban...
Hidd el, semmi jelentősége nincs annak, hogy bent hagytad azt a pénzt, egyébként mi is megigényeltük...pedig mi tényleg jó körülmények közt élünk, jó lesz a kisfiam megtakaritásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!