Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki meddig dolgozott állapotosan?

Ki meddig dolgozott állapotosan?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdezném,akik 3műszakban,egy folytában álló munkát végeztek,gyakori 12órázással ,és közepesen nehéz fizikai munkát.

Párom azt akarja,hogy 4-5hónapos koromig dolgozzak.Ez reális?Első baba.

Ja vegyianyaggal érintkezem:gép zsír és a lakkozó üzemből jönnek át az erős szagok is.

2014. febr. 20. 07:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

ha a munkaköröd valóban veszélyes anyagokkal történő munkavégzés és több műszakos, akkor a terhességed igazolásával a munkáltatód kérésedre KÖTELES levenni az éjszakai műszakról (ha van), korlátozott, hogy egy huzamban mennyit dolgozhatsz, illetve olyan munkakört kell számodra felkínálnia, ahol nem érintkezel veszélyes, egészségedre ártalmas anyagokkal.

Ha ilyen valamiért nincs a munkáltatódnál (pl. üzemben dolgozol, ahol nincs iroda stb.)- akkor az állásidőre járó béreddel szépen otthon lehetsz (azért ez egészen kivételes eset szokott lenni).

Erről pontos információt akár a háziorvosod is, de a cég üzemorvosa is tud adni és kötelességük is, ha kérdezed.

Annyi csak a kérdés, hogy valóban munkaügyi szempontból is veszélyesek-e azok az anyagok és az a munkafolyamat, amit te végzel vagy csak szubjektíven érzed ezt.

Ezt objektíven el lehet dönteni.

Ha a "veszélyes" anyag csak számodra az, akkor sincs baj, ez esetben elmehetsz táppénzre- illetve ilyenkor is beszélhetsz a feletteseddel a terhességed bejelentését követően- ha normális kapcsolatban vagy a munkáltatóddal és van rá lehetőségük, akkor azért a kismamákkal emberségesen szoktak bánni.

A döntésedben sokkal inkább domináljon a te akaratod/érzésed, illetve a szakorvosok álláspontja, mint az, hogy a "párod" mit akar.

Nem vagoyk szakértő, de a gépzsír nekem nem tűnik veszélyes anyagnak, de természetesen ennek munkavédelmi szakértő tud utána nézni.

A munkahelyeden biztos, hogy kell lennie munkavédelmis/balesetvédelmis/tűzvédelmis előadónak (általában egy ember látja el ezeket a munkaköröket)- tőle is kérhetsz tanácsot és ő nagyon pontosan tudja az üzemben használt anyagok besorolását, összetételét.

2014. febr. 20. 11:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Én 36 hetes terhességig dolgoztam,2 műszakban,eleinte én is emelgettem kb,15kg-os dobozokat,mert csomagolóban voltam,utána ülő munkát kaptam és nem kellett emelni,de nálunk nem voltak veszélyes anyagok.

Szerintem,ha egészségre káros anyagokkal dolgoztok,akkor nem is fogják engedni,hogy terhesen ott dolgozz vagy esetleg áthelyeznek,ahol nincs káros hatás.

2014. febr. 21. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!