Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény kérdés?

Családi adókedvezmény kérdés?

Figyelt kérdés
év elején férjem munkahelyén azt mondták megosztva igényeljük a családi kedvezményt,én egy gyerekre férjem 2re,most TGYÁS on vagyok,január végén igényeltem 1 gyerekre,most februárban férjemnél 3 gyerek lett figyelembe véve,3 gyerekre kapott családi kedvezményt.Engem megfognak büntetni vagy csak vissza kell fizetni azt a 10 ezer ftot?Februárban le fogom mondani az OEP nél.

2014. febr. 10. 11:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg, már a járulékokból is lehet igényelni.
2014. febr. 10. 20:06
 12/17 anonim ***** válasza:
családi adókedvezmény kapcsán kérdezném, hogy a 2013 adóévben egyedül párom igényelte a csal.adókedvezményt mindhárom gyerkőcünk után. bruttója 380ezer Ft volt.A ki nem vett(2013ÉVBEN)kedvezményt most én a bevalláskor visszaigényelhetem ugye? Hogyan tudom kiszámolni, hogy mennyi adó visszatérítésre számíthatok, ha én kb 290ezer bruttó keresettel rendelkezem?
2014. febr. 11. 07:04
 13/17 anonim ***** válasza:

Kiszámoljátok mennyi az az adóalap, ami jár nektek, párod beírja azt az összeget, amit Ő ki tud használni, a többit Te igényled.

3 gyerek után 7.425.000 ft jár, ha egész évre jogosultak voltatok rá. Férjed ebből 4.560.000 (12*380.000) Ft-ra tarthat igényt, ha más adókedvezményt nem vesz igénybe. Fent marad 2.865.000, evvel az összeggel csökkentheted az adóalapodat.

2014. febr. 11. 09:30
 14/17 A kérdező kommentje:
minden rendben van,2 gyerekre lett figyelembe véve a férjemnél.Nem kell le mondanom.
2014. febr. 11. 10:42
 15/17 anonim ***** válasza:
:)
2014. febr. 11. 10:44
 16/17 anonim válasza:
Hello!Szeretnék egy fontos információt megtudni a családi adókedvezményről,kérem aki tud segítsen nekem,fontos lenne!!A kérdésem a következő: A lányom 17 éves,nem kapok utána már családi pótlékot,mivel már nem jár iskolába(de mi tartjuk el,jövedelme nincs),szóval ilyen esetben is igénybe tudnám venni én illetve a férjem a családi adókedvezményt?
2014. febr. 19. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem

Családi adókedvezmény csak az után jár, aki után családi pótlékra vagy jogosult.

Mivel nem jár utána családi pótlék, ezért a családi adókedvezményt sem tudod utána igénybe venni

2014. febr. 19. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!