Apuka is jogosult GYED Extrára, GYESre?
Próbáltam információt keresni erről a kérdésről, de nem találtam pontos leírást sehol.
A kérdés kifejtve: jelenleg 1,5 éves gyermekemmel vagyok itthon GYED-en, férjem dolgozik. Ha én megszüntetem a GYED-et, férjem igényelheti a GYED Extrát úgy, hogy mellette természetesen ugyanúgy bejárna dolgozni?
Kérdésem ugyanez GYES-sel kapcsolatban is.
Ha igen, akkor mi alapján számolódik a támogatások összege?
Elolvastam a cikket, de egyértelmű megfogalmazás itt sincs arra, hogy GYED Extra mellett nem járhat a kicsi bölcsibe. GYED mellett nem járhat, tény; de ez GYED Extra. :)))
Az megint más kérdés, ha nem tudják felvenni, mert nincs férőhely. Itt van, sőt, nálunk úgy "vadásznak" a gyerekekre. Szóval ezzel nincs gond.
# 14/16
Nincs anyuka meg apuka rész szülő van ami mindkét emberre igaz.
Sziasztok!
Ma megyünk az OEPhez, rákérdezünk pontosan. Majd elmesélem mit intéztünk, hátha másnak is hasznos lehet.
Elnézést, hogy eddig nem adtam hírt a fejleményekről, de kiment a fejemből.
Tehát két fontos dolog van abban az esetben, ha Apuka szeretné igénybe venni a GYED Extrát:
1. Anyukának vissza kell menni mindenképpen dolgozni.
2. Apukának 60 napig otthon kell maradni a babával. Ez lehet fizetés nélküli szabadság, vagy kérheti a folyósítás szüneteltetését is, így a 61. naptól jár a GYED.
Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam meg.
A gyermek 2 éves kora előtt a bölcsi nálunk akkor tudja fogadni a gyermeket, ha az anyuka visz egy igazolást a munkáltatótól, hogy munkába állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!