Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Apuka is jogosult GYED Extrára...

Apuka is jogosult GYED Extrára, GYESre?

Figyelt kérdés

Próbáltam információt keresni erről a kérdésről, de nem találtam pontos leírást sehol.

A kérdés kifejtve: jelenleg 1,5 éves gyermekemmel vagyok itthon GYED-en, férjem dolgozik. Ha én megszüntetem a GYED-et, férjem igényelheti a GYED Extrát úgy, hogy mellette természetesen ugyanúgy bejárna dolgozni?

Kérdésem ugyanez GYES-sel kapcsolatban is.

Ha igen, akkor mi alapján számolódik a támogatások összege?

2014. jan. 25. 19:12
1 2
 11/19 Jégtánc ***** válasza:

Szuper,szerencséje volt:))

[link]

2014. jan. 25. 21:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Hogyne járhatna bölcsibe akkor mégis hogy menne vissza dolgozni az anya. Otthon fölakasztaná a a szögre reggel.
2014. jan. 25. 21:11
 13/19 A kérdező kommentje:

Elolvastam a cikket, de egyértelmű megfogalmazás itt sincs arra, hogy GYED Extra mellett nem járhat a kicsi bölcsibe. GYED mellett nem járhat, tény; de ez GYED Extra. :)))

Az megint más kérdés, ha nem tudják felvenni, mert nincs férőhely. Itt van, sőt, nálunk úgy "vadásznak" a gyerekekre. Szóval ezzel nincs gond.

2014. jan. 25. 21:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Mehet bölcsibe is GYED mellett 2014-től. Persze csak akkor, ha van hely...

[link]

[link]

2014. jan. 25. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Ez az apukás rész hova van pontoaan leírva, valaki linkelné? A munkahely köteles részmunkaidőre csökkenteni az apa állását is, ha kéri? Tudtok erre jogszabályt?
2014. jan. 25. 22:32
 16/19 anonim ***** válasza:
Eredeti felét elvileg igen köteles. Tehát ha 8 órában dolgozót akkor 4 órás állást is kérhet,de 6-ot nem.
2014. jan. 25. 22:40
 17/19 anonim ***** válasza:

# 14/16

Nincs anyuka meg apuka rész szülő van ami mindkét emberre igaz.

2014. jan. 25. 22:45
 18/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma megyünk az OEPhez, rákérdezünk pontosan. Majd elmesélem mit intéztünk, hátha másnak is hasznos lehet.

2014. jan. 27. 09:49
 19/19 A kérdező kommentje:

Elnézést, hogy eddig nem adtam hírt a fejleményekről, de kiment a fejemből.

Tehát két fontos dolog van abban az esetben, ha Apuka szeretné igénybe venni a GYED Extrát:

1. Anyukának vissza kell menni mindenképpen dolgozni.

2. Apukának 60 napig otthon kell maradni a babával. Ez lehet fizetés nélküli szabadság, vagy kérheti a folyósítás szüneteltetését is, így a 61. naptól jár a GYED.

Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam meg.

A gyermek 2 éves kora előtt a bölcsi nálunk akkor tudja fogadni a gyermeket, ha az anyuka visz egy igazolást a munkáltatótól, hogy munkába állt.

2014. febr. 5. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!