Apuka is jogosult GYED Extrára, GYESre?
Figyelt kérdés
Próbáltam információt keresni erről a kérdésről, de nem találtam pontos leírást sehol.
A kérdés kifejtve: jelenleg 1,5 éves gyermekemmel vagyok itthon GYED-en, férjem dolgozik. Ha én megszüntetem a GYED-et, férjem igényelheti a GYED Extrát úgy, hogy mellette természetesen ugyanúgy bejárna dolgozni?
Kérdésem ugyanez GYES-sel kapcsolatban is.
Ha igen, akkor mi alapján számolódik a támogatások összege?
2014. jan. 25. 19:12
1/19 anonim válasza:
Igen, jár neki is. Természetesen neki is a fizetéséből számolják, illetve a GYES összege fix.
2/19 A kérdező kommentje:
...és visszamenőleg igényelhető GYED Extra? (a különbözet)
2014. jan. 25. 19:29
3/19 A kérdező kommentje:
illetve az érdekelne még, hogy mennyi a GYES összege most?
2014. jan. 25. 19:29
4/19 anonim válasza:
Visszamenőleg nem érvényesíthető. A GYES összege idén is 28.500-Ft (nettó összege pedig 25.650-Ft).
5/19 anonim válasza:
És akkor te otthon lennél se Tb semmi nyugdíj járulékod nem lenne.
6/19 anonim válasza:
Igen, ez bennem is felmerült (amit az utolsó írt). Ha te megszünteted a GYED-ed, akkor vissza kell menned dolgozni, hiszen GYED idejére mentél fizetés nélküli szabadságra. Vagy, felmondasz, vagy nem tudom... MI a terved?
7/19 A kérdező kommentje:
Most pont munkát keresek, épp TGYS előtt szűnt meg a munkaviszonyom, így munkanélküliről jöttem el szülni. Abból jár még 2 hónap talán.
2014. jan. 25. 20:30
8/19 A kérdező kommentje:
...utána fizetném magamnak az alap TB-t, NYJ-t, ha nem találok állást; de remélem fogok hamarosan, mert nagyon nekileselkedtem az álláskeresésnek. :)
Babámat nem akartam, csak 2 éves korában beszoktatni a bölcsibe, de ha előbb jön valami jó munka, akkor kénytelen leszek hamarabb. :(
2014. jan. 25. 20:32
9/19 Jégtánc válasza:
Utána kell érdeklődni,mert ok hogy gyed mellett lehet dolgozni viszont azt olvastam valahol hogy bölcsibe nem mehet ,csak ha gyest kapja az illető.
10/19 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm februártól megy vissza dolgozni, most szoktatja bölcsibe a kisfiát.
2014. jan. 25. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!