2014. 06-ig van határozott idejű munkaszerződésem. Most szültem decemberben. Fel mondhatják a szerződésemet? ki vehetem még a szabadságaimat? Mire mehetek el? Táppénz vagy szülési szabadság jár ilyen esetben?
Nem mondjak fel a szerzodest, siman lejar.
Ki veheted a szabadsagodat - a szerzodes lejarta elott.
"Mire mehetek el" - ez a kerdes nem ertelmezheto. Most nyilvan tgyason vagy, ha volt elegendo munkaviszonyod, vagy gyesen, ha nem volt.
"Táppénz vagy szülési szabadság jár ilyen esetben?" Ezt megint nem ertem, milyen esetrl beszelsz?
A szerződésed lejár simán, a szabadságodat ki kell, hogy fizessék. A szülési szabadság a TGYÁS ideje, vagyis vagy szülés előtt négy héttel kezdődően 168 nap, vagy a szülés napjától 168 nap, de ezen már nyilván túl vagy.
Táppénz nem tudom hogyan jön ide.
Ne haragudj, privat uzenetre nem szoktam valaszolni.
"Arra lenne kivancsi h ha nem mondjak fel a szerződésem akkor én most mit fogok kapni egyszerűen csak gyest? azt a 25600 ft ot?"
A szerzodesed jelenleg ervenyes, tehat most -ha volt megfelelo ideju munkaviszonyod- tgyast kell kapnod. Ha a tgyas lejar, utan ajon a gyed -nalad ez passziv gyed lehet csak- azutan pedig gyes.
Ha nem volt megfelelo munkaviszonyod, akkor csak gyes fog jarni.
"szeptembertol van munkaviszonyom, elötte álláskeresöin, elötte 3 evig gyes en voltam."
Ezek alapjan neked csak gyes fog jarni.
"Az egyértelmű, hogy fizetest nem fogok kapni de ezen a gyás on mennyit fogok ki kapni a bruttom 140000 ft ebből olyan 100000 ft ot kaptam eddig ki a csaladi adokedvezmennyel, ennek a 70 % fogom kapni vagy egy h is van ?"
Nem kapsz tgyast, mert nincs elegendo munkaviszonyod hozza.
Decemberben szültél és még semmit sem igényeltél? Vagy még mindig táppénzen vagy?
Neked gyes jár egyébként, mert nincs meg a 365 biztosított napod a szülést megelőző 2 évben. Egyébként elég érdekes, hogy szeptemberben 6 hónapos terhesen felvettek dolgozni. Ez valami ismerős volt?
Szóval, meg vannak a baba papírjai gondolom már, bemész a MÁK-ba, ahol megigényled a gyest, a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit. Ennyi. A szerződésed simán lejár, ha nem hosszabbítják meg, a szabijaidat pedig elvileg ki kell fizessék. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!