8 órás szabadság és álláskeresési járadék mellett jár a gyes az új szabályozás szerint?
Azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést mert senki sem érti. Eddig csak max. 6 órás munkaviszony mellett járt a gyes. Nekem 8 órás a munkaviszonyom és most fogok visszamenni dolgozni így először a felgyűlt szabikat kell kivennem. Tavaly emellett nem lehetett volna kapnom a gyes mivel 8 órás a szabadság is. Arra már rájöttem, hogy az idén a Gyed extrával kapcsolatosan ezt is megváltoztatták, 8 órás munkaviszony mellett is jár a gyes így 8 órás szabi mellett is.
Most még azt nem tudom, hogy munkanélküli leszek akkor is jár a gyes? Álláskeresési járadék mellett? Mert az is 8 órás jogviszonynak számít tavaly nem lehetett gyes+álláskeresési. Az idén akkor már ez is megy együtt?
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült a kérdésedre valahol választ kapnod? Mert engem is ez foglalkoztat most. Gyes mellett lehet igényelni álláskeresési járadékot, ha a gyes alatt megszűnik a munkaviszonyom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!