Gyednél hogy is van a szabadság?
Április 30-án tölti a fiam a 2. évet, vissza kell mennem dolgozni. Először ugye a szabit kell kivenni, de ez meddig elszámolt szabi? 2013.12.31-ig, vagy már az idei is benne van? De azt mi alapján számítják, mert akár máj.1-dec.31-ig is kivehetném az egész évest, van annyi idő.
Köztisztviselő vagyok, tehát nem a főnök jóindulatán múlik, be kell tartani az előírásokat pontosan.
Szintén köztisztviselő vagyok, március végén megyek vissza dolgozni. Én úgy tudom, hogy mikor visszamegyünk, akkor a felgyűlt szabit kell kivenni. A tgyás időtartamára és a gyed első fél évére jár jelenleg szabadság, tehát nagyjából egy évnyi szabi jár, plusz ha időarányos szabiból, tehát április 30-ig járó szabidból maradt esetleg, tehát míg meg nem szültél...
Ha meg visszamegyünk, szintén időarányos szabink lesz az évre, neked május 1-től...
Szerintem, azok alapján, amiket olvastam...de még várom a konkrét számokat a munkáltatómtól :)
Az első válaszoló jól írta le.
2012. április 30-án született a kisfiad. 2011. október közepéig tartott a TGYÁS-od, utána a gyed első félévére jár a szabadság, tehát kb. 2013. április közepéig.
Tehát gyakorlatilag 2012. teljes évi, és 2013.első 3,5 hónapjára részarányosan járó szabadság jár.
2014. évből pedig a májustól-decemberig tartó időre, 8 hónapra időarányosan járó szabit veheted majd ki. Annyi szabid szerintem nem lesz, hogy az egész évre elég legyen. (8 hónap az kb. 160 munkanap!!!)
Köszi!
Nem tudtam, hogy nem az egész gyedre jár szabi. Csak azon gondolkodtam, hogy április 30-ig is számolnak-e el szabit, amit ki kell vennem a gyed lejártát követően. Nem gondoltam, hogy év végéig otthon maradhatok, bocs, ha félreérthető volt. Csak azt, hogy minek kellene kivenni az április 30-ig esedékes szabit, amikor még van rá 8 hónap, hogy kivegyem valamikor-és ez alapján hogyan/minek részarányosítanák.
Hát igen, 2014. jan. 1 től április 30-ig egyáltalán nem is jár, szóval ezen nem kell a fejünket törni :(
Mit ne mondjak, nem sok szabi ez, főleg hogy nekem még levonni fognak belöle, mert a szülés előtti arányos résznél többet kellett kivennem, mert a főnököm elszúrt valamit, és a táppénzes papíromat nem számolták el, és ahelyett is szabit kellett elszámolni...nagyon örülök neki... :(
Igen, 2012-től változott ez, mert az otthon töltött 2évből kb 1évnyi szabi jár, azelőtt 1,5évnyi szabi járt. Ha köztisztviselő vagy 1gyerekkel, akkor az alapod 30nap +2nap a gyerek, tehát kb 6,5hétnyi szabid lesz!
ahogy betölti a picid a két évet, onnantól kiveszed a szabikat és után megkezdheted a tényleges munkát.
Én is köztisztviselő vagyok- én majd jövöre megyek vissza dolgozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!