Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyednél hogy is van a szabadság?

Gyednél hogy is van a szabadság?

Figyelt kérdés

Április 30-án tölti a fiam a 2. évet, vissza kell mennem dolgozni. Először ugye a szabit kell kivenni, de ez meddig elszámolt szabi? 2013.12.31-ig, vagy már az idei is benne van? De azt mi alapján számítják, mert akár máj.1-dec.31-ig is kivehetném az egész évest, van annyi idő.

Köztisztviselő vagyok, tehát nem a főnök jóindulatán múlik, be kell tartani az előírásokat pontosan.

2014. jan. 14. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Szintén köztisztviselő vagyok, március végén megyek vissza dolgozni. Én úgy tudom, hogy mikor visszamegyünk, akkor a felgyűlt szabit kell kivenni. A tgyás időtartamára és a gyed első fél évére jár jelenleg szabadság, tehát nagyjából egy évnyi szabi jár, plusz ha időarányos szabiból, tehát április 30-ig járó szabidból maradt esetleg, tehát míg meg nem szültél...

Ha meg visszamegyünk, szintén időarányos szabink lesz az évre, neked május 1-től...

Szerintem, azok alapján, amiket olvastam...de még várom a konkrét számokat a munkáltatómtól :)

2014. jan. 14. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló jól írta le.

2012. április 30-án született a kisfiad. 2011. október közepéig tartott a TGYÁS-od, utána a gyed első félévére jár a szabadság, tehát kb. 2013. április közepéig.

Tehát gyakorlatilag 2012. teljes évi, és 2013.első 3,5 hónapjára részarányosan járó szabadság jár.

2014. évből pedig a májustól-decemberig tartó időre, 8 hónapra időarányosan járó szabit veheted majd ki. Annyi szabid szerintem nem lesz, hogy az egész évre elég legyen. (8 hónap az kb. 160 munkanap!!!)

2014. jan. 14. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocs, természetesen 2012. októbert akartam írni!
2014. jan. 14. 18:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem tudtam, hogy nem az egész gyedre jár szabi. Csak azon gondolkodtam, hogy április 30-ig is számolnak-e el szabit, amit ki kell vennem a gyed lejártát követően. Nem gondoltam, hogy év végéig otthon maradhatok, bocs, ha félreérthető volt. Csak azt, hogy minek kellene kivenni az április 30-ig esedékes szabit, amikor még van rá 8 hónap, hogy kivegyem valamikor-és ez alapján hogyan/minek részarányosítanák.

2014. jan. 14. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát igen, 2014. jan. 1 től április 30-ig egyáltalán nem is jár, szóval ezen nem kell a fejünket törni :(

Mit ne mondjak, nem sok szabi ez, főleg hogy nekem még levonni fognak belöle, mert a szülés előtti arányos résznél többet kellett kivennem, mert a főnököm elszúrt valamit, és a táppénzes papíromat nem számolták el, és ahelyett is szabit kellett elszámolni...nagyon örülök neki... :(

2014. jan. 14. 19:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, 2012-től változott ez, mert az otthon töltött 2évből kb 1évnyi szabi jár, azelőtt 1,5évnyi szabi járt. Ha köztisztviselő vagy 1gyerekkel, akkor az alapod 30nap +2nap a gyerek, tehát kb 6,5hétnyi szabid lesz!

ahogy betölti a picid a két évet, onnantól kiveszed a szabikat és után megkezdheted a tényleges munkát.

Én is köztisztviselő vagyok- én majd jövöre megyek vissza dolgozni:)

2014. jan. 14. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!