A GYED EXTRA azokat is erinti, akik csak GYES-re jogosultak 3 evig?
Kisfiam egy eves elmult, szeretnek dolgozni par honap mulva, de GYED-re nem vagyok jogosult, ugyanis nem volt munkahelyem a szules elott, tehat elvileg csak GYES ellatasban reszesulok 3 evig.Igy, ha emellett elmennek dolgozni, akkor tovabbra is kapnam a GYES-t?
Csak egy gyermekem van.
Én felhívtam a MÁK-t és megkérdeztem,hogy nekem is jár-e a Gyes extra,mivel én tavaly augusztusban visszamentem dolgozni(lányom 2 éves volt akkor)és igennel felelt az ügyintéző,így még aznap postára is adtam az igénylőlapot :)
Teljes munkaidőben tudsz dolgozni,nincs már korlátozás és a gyermeked 3 éves koráig fogod kapni a fizud mellé :)
Már most is Gyes-en vagy,tehát nem kell újra igényelned.Nekem azért kellett igénylőlapot kitöltenem,mert én Gyedről mentem vissza dolgozni,tehát nem is igényeltem még a Gyest.
Nincs külön Gyes extra igénylő papír,csak a sima Gyes kérelmet kellett kitöltenem.
Neked ezzel semmi dolgod nincs,csak elmész dolgozni és közben továbbra is kapni fogod a gyest is,amíg 3 éves lesz a gyermeked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!