Mire vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
1 hónap múlva várom első gyermekemet, de viszont nem dolgozom, hanem egy középiskola végzős diákja vagyok. Így gondolom a gyed nem jár, de gyes, anyasági támogatás esetleg gyet igen(?) a másik kérdés az, mennyit fizet most ezekért 2014-től?2014. jan. 16. 23:33
2/9 anonim válasza:
gyet? hányadik gyereked? a gyet a 3. gyerek 3 éves korától 8 éves koráig jár.
elméletileg gyes jár, de én is kiváncsi vagyok a válaszokra, azért is írtam, a gyed extrában van valami módosítás a tanulókra, lehet, hogy gyed is jár aminek a minimálbér az alapja?!?
egyszeri anyasági az biztos, 4 pecsét kell hozzá és egyszeri 64ezer Ft.
családi pótlék ami 12.000.-
3/9 A kérdező kommentje:
Az állami kincstárban kaptam gyet papírt, de mivel első .. akkor az nem kell.A gyed extráról csak olyat hallottam, h nem jó és eléggé átverős, de mivel tanulok még és nem dolgozom, a diák munka amit végeztem a turista buszon az nem érvényes a gyed megszerzésére. ..sajnos. pedig jól jönne az is. Nevelési segély esetleg, amit még megpróbálhatnék
2014. jan. 17. 00:50
4/9 anonim válasza:
egyszeri anyasági kapsz, ami 64ezer, családit, ami 12ezer és gyest, ami 28ezer. Diplomás gyedet, amúgy is csak felsőoktatási intézményben tanuló kaphat.
5/9 anonim válasza:
A gyed extra miért lenne átverős? Téged mondjuk amúgy sem érint. Mi az, hogy mennyit fizet ezekért 2014-től? El akarod őket adni? Vagy mi?
6/9 A kérdező kommentje:
De jó, h vannak okoskodó emberek. Mivel idén bevezették a gyed extrát és a diplomásat is, így kérdezem , hogy van-e változás vagy nincs. Attól, h nem érint olvasom az internetet és googleba ha írod mást a gyed extráról nem igen ír!
2014. jan. 17. 11:02
7/9 anonim válasza:
De, ír egy csomó mindent a gyed extráról!
8/9 A kérdező kommentje:
Google-ba is az első találat: Miért kockázatos a gyed extra?
2014. jan. 17. 15:30
9/9 zabmester válasza:
Az egy Hír24-es cikk, nem alapoznék erre... Amúgy leginkább azt szokták negatívumként kiemelni, mint kockázatot, amikor valaki 1 éves kor után visszamegy dolgozni, úgy, hogy közben kapja a GYED-et (mert ezt most már lehet így is, eddig nem lehetett), viszont onnantól kezdve nem lesz védett, bármikor felmondhatnak neki. Na EZ kockázat. De ez téged sehol nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!