Mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
1 hónap múlva várom első gyermekemet, de viszont nem dolgozom, hanem egy középiskola végzős diákja vagyok. Így gondolom a gyed nem jár, de gyes, anyasági támogatás esetleg gyet igen(?) a másik kérdés az, mennyit fizet most ezekért 2014-től?

2014. jan. 16. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Kormos
2014. jan. 16. 23:47
 2/9 anonim ***** válasza:

gyet? hányadik gyereked? a gyet a 3. gyerek 3 éves korától 8 éves koráig jár.

elméletileg gyes jár, de én is kiváncsi vagyok a válaszokra, azért is írtam, a gyed extrában van valami módosítás a tanulókra, lehet, hogy gyed is jár aminek a minimálbér az alapja?!?

egyszeri anyasági az biztos, 4 pecsét kell hozzá és egyszeri 64ezer Ft.

családi pótlék ami 12.000.-

2014. jan. 16. 23:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Az állami kincstárban kaptam gyet papírt, de mivel első .. akkor az nem kell.A gyed extráról csak olyat hallottam, h nem jó és eléggé átverős, de mivel tanulok még és nem dolgozom, a diák munka amit végeztem a turista buszon az nem érvényes a gyed megszerzésére. ..sajnos. pedig jól jönne az is. Nevelési segély esetleg, amit még megpróbálhatnék
2014. jan. 17. 00:50
 4/9 anonim ***** válasza:
egyszeri anyasági kapsz, ami 64ezer, családit, ami 12ezer és gyest, ami 28ezer. Diplomás gyedet, amúgy is csak felsőoktatási intézményben tanuló kaphat.
2014. jan. 17. 01:16
 5/9 anonim ***** válasza:
A gyed extra miért lenne átverős? Téged mondjuk amúgy sem érint. Mi az, hogy mennyit fizet ezekért 2014-től? El akarod őket adni? Vagy mi?
2014. jan. 17. 07:22
 6/9 A kérdező kommentje:
De jó, h vannak okoskodó emberek. Mivel idén bevezették a gyed extrát és a diplomásat is, így kérdezem , hogy van-e változás vagy nincs. Attól, h nem érint olvasom az internetet és googleba ha írod mást a gyed extráról nem igen ír!
2014. jan. 17. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:
De, ír egy csomó mindent a gyed extráról!
2014. jan. 17. 11:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Google-ba is az első találat: Miért kockázatos a gyed extra?
2014. jan. 17. 15:30
 9/9 zabmester ***** válasza:
Az egy Hír24-es cikk, nem alapoznék erre... Amúgy leginkább azt szokták negatívumként kiemelni, mint kockázatot, amikor valaki 1 éves kor után visszamegy dolgozni, úgy, hogy közben kapja a GYED-et (mert ezt most már lehet így is, eddig nem lehetett), viszont onnantól kezdve nem lesz védett, bármikor felmondhatnak neki. Na EZ kockázat. De ez téged sehol nem érint.
2014. jan. 17. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!