Mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés

2014.jan.2-től munkanélkülin vagyok,mert év végével megszűnt a munkaviszonyom(9,5 év).Most viszont úgy néz ki,hogy kisbabánk lesz.A munkaügyön napi 2639ft-ot kapok,és 1095 biztosított napopt számoltak,mivel az utolsó 2 évet nézték azt hiszem.

Ilyenkor hogy jövök ki anyagilag a legjobban?Mit kaphatok?

2014. jan. 15. 11:31
 1/5 anonim ***** válasza:

SZia!

Mivel az elmúlt 2 évben volt 365 nap biztosított időszakod, jogosult leszel elvileg a TGYÁS-ra, ami a bruttó béred 70%-a (nem tudom hogy munkanélküli alatt mi számít bruttó bérnek), jogosult vagy a 10.000 Ft magzati adókedvezményre a terhességed 91. napjától, ugyanez jár ha megszületett a baba. Fogod kapni a 12500 családi pótlékot majd, és ha részt vezsel az előírt terhesgondozáson, megkapod a 65000 FT egyszeri anyasági támogatást.

2014. jan. 15. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az első válaszadót annyival egészíteném ki, hogy mindez akkor igaz ha a szülés időpontjában is biztosított vagy, vagyis kapod az álláskeresésit, vagy van munkaviszonyod. A munkanélküli max 3 hónapra jár. Mikorra várod a babát?
2014. jan. 15. 11:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Ki fogja fizetni a TGYÁS-t ,a munkaügy?GYED-re nem leszek jogosult?
2014. jan. 15. 11:54
 4/5 A kérdező kommentje:
tehát mivel csak most derült ki,így szept,október környékére.
2014. jan. 15. 11:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a szülés időpontjában nem rendelkezel majd munkaviszonnyal, vagy kapsz álláskeresésit akkor csak gyes-re leszel jogosult.
2014. jan. 15. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!