SOS! Így is kapok GYEDET? Mire vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
Az egyetem elvégzése óta nem volt teljes állású munkám. 1,5 éve 2db részmunkaidős állásom van. (Pontosabban csak egy éve). 1 hónapos várandós vagyok. A kérdés az mire vagyok így jogosult? Melyik fizetésem x %-át kapom majd meg GYED formájában? Egyáltalán jogosult vagyok rá? És a GYESNÉL?2013. szept. 29. 20:03
1/5 anonim válasza:
Fennálló munkaviszonynak kell lenni, hogy kapj GYEDET. GYES alanyi jogon jár mindenkinek, 25650 forint és kapod majd a családi pótlékot, ami havi 12200 forint. Amúgy meg itt ki tudod számolni: [link]
2/5 A kérdező kommentje:
Ez a kalkulátor azt mondja, hogy kapok GYED-et :) Bejelentett (folyamatos) munkaviszonyom van. Kettő is, részmunkaidőben. Azért írtam hogy 1 éve, nem másfél éve, mert az a munkahely tart 1 éve, ahol nagyobb fizetést kapok. Gondolom a két fizetést nem lehet összeadni, és az után kapom a fizetést. (hanem csak az egyik után) Vagy ilyenkor összeadódik a két fizetésem??? Köszönöm a választ!
2013. szept. 29. 20:23
4/5 anonim válasza:
Előző év bruttó átlagbért veszik alapul, tehát ha a két munkahelyed egyszerre volt, akkor összeadódik, ha egymás után, akkor nem. Nem teljesen értem a helyzeted ilyen téren.
5/5 anonim válasza:
Igen kapod a tgyást, majd a gyedet is, ha kitart a munkaviszonyod (bármelyik) a szülésig.
Az idei teljes éves béred lesz az alapja, ha két helyről kaptál bért, akkor mindkettő beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!