Ha szülés előtt megszűnik a bizt. Jogviszonyom, de még ez alatt igénylem a tgyást, mi alapján számolják ki az összegét? Az előző 180 bérezett napból, vagy?
Fogd fel, munkahelyet váltottál, rád más szabály vonatkozik, ennyi.
Egy csomó eset van.
100 éve ott dolgozol akkor tavalyi egész év.
Tavaly márciustól dolgozl ott, akkor márciustól decemberig bér alapján.
Tavaly októbertől dolgozol ott, akkor meg az igénylés előtti 180 nap.
Ha meg nem is dolgozol ott 180 napja, akkor nincs 180 nap.
"De ezt felülírja a július óta élő szabály, hogy csak fennálló jogviszonyból lehet ellátást számolni.
"
hát ez az, hogy Nincs fennálló jogviszony.
Kész, feladom.
Van fennálló jogviszonyod, mert a tgys-t 28 nappal a szülés előtt igényled, amikor még van munkahelyed!!!!!!!!!!!!!!
68%-os. képzeld el ezt napi 8 órában, szemben veled ügyfél, a másik telefonon, a harmadik meg levelet küld :)))
komolyan, egyre jobban becsülöm azokat, akik ilyen helyen dolgoznak...
Milyen 180 napnak nem kell folyamatosnak lennie??????????
Nézd, utoljára írom le. Bár rád nem vonatkozik, nem tudom, miért erőlteted...
Az ellátás alapjának megállapításakor először megkeressük az irányadó időszakot, ami a megelőző naptári év január 1-től az ellátásra való jogosultságot megelőző napig tart, feltéve, hogy az előző év január 1-én már dolgoztál. Amennyiben nem, az irányadó időszak a munkaviszony első napjától az ellátásig tart.
Ezen belül van az ún. számítási időszak. Amennyiben az előző naptári évben volt legalább 180 napi jövedelmed, akkor az lesz a szám. időszak. (írtam már, lehet 01.01-12.31, ha februártól dolgozol, akkor 02.01-12.21., stb.
Amennyiben a megelőző naptári évben nincs 180 napi bérrel ellátott napod, akkor a jogosultásgot közvetlenül megelőző 180 napot veszik figyelembe.
Ha szülsz április 1-én, akkor március 31-től visszafelé keresnek 180 napot, amikor dolgoztál.
HA új munkahelyre mentél, és ott még nincs 180 napod, akkor nincs 180 nap, ami alapján számolni lehet, ezért nem 180 napot vesznek figyelembe...
és nem számít, te mit gondolsz igazságtalannak, gondolom, nem tartanád annak, ha jobban fizető helyre mentél volna... akkor azzal lenne bajod, miért veszik figyelembe a tavalyit, mert akkor kevesebbet kerestél és ez milyen igazságtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!