Nem dolgozom de jön a baba! Milyen juttatásokban
részesülök így? Kapok-e gyest, gyedet vagy más
pótlékot annak ellenére hogy előtte nem volt
munkahelyem, csak 170 napom van ledolgozva vagyis még
pályakezdőnek számítok!
Gyest kapsz 3 évig, meg családit. Szülés után kb 1 hónappal pedig egy egyszeri anyasági támogatást.
2013. dec. 11. 13:02
Akkor ez esetben gyes jár neked (kézbe 25650ft), családi pótlék (12200ft), illetve 1xi anyasági támogatás (64125ft)a szülés után, ha van legalább 4 pecsét a kiskönyvedben.
Plusz az adókedvezmény, ha esetleg a baba apukájának van munkahelye és összeházasodtok. Ez havi max 10E ft lehet.
2013. dec. 11. 13:04
Ahogy előttem is írták, gyes, havi 25 ezer a baba születésétől 3 éves koráig, de 1 éves kora után elmehetsz dolgozni. Családi pótlék havi 12 ezer. Egyszeri anyasági támogatás kb. 64 ezer, ha megvan a 4 orvosi pecséted. Hát, sajna ennyi. A gyerek apja kérhet adókedvezményt, 1 gyerek után 10 ezer, ha dolgozik. Ezt a terhesség 91. napjától tudjátok igényelni, ha a párod a férjed is, ha nem vagytok házasok, akkor csak a baba születése után kérheti az apa az adókedvezményt a munkahelyén!
2013. dec. 11. 13:08
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen házasok vagyunk és Ő dolgozik már sok éve szóval azzal nincs probléma csak én nem találok munkahelyet már egy jó ideje és most megijedtem hogy így alig fogok pénzt kapni a pici után!
Akkor, ha betöltötted a terhesség 91. napját, akkor kérj erről egy igazolást az orvostól és a párod igényelheti a munkahelyén az adókedvezményt!
2013. dec. 11. 13:37
Akkor a párod igényelje meg a magzati adókedvezményt, amint betöltöd a 91. napot. Aztán szülés után igényeljétek a gyest, családi pótlékot, és 1xi anyaságit. Ja és a szülés után az adókedvezményt is újra kell igényelni.
Ha az egy főre jutó jövedelmetek(nettó) nem éri el a 37050ft-ot, és nincs 850Eft-nál nagyobb értékű autótok, akkor igényelhetsz az önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is. Ezt 1 évre adják meg, 1 év letelte után újra kell igényelni. Ha megkapod, akkor augusztusban és novemberben is kapsz 5800ft értékű Erzsébet utalványt. És ha később megy bölcsibe vagy oviba a gyereked, akkor ott ingyen étkezhet, ha járni fog nektek ez a kedvezmény.
2013. dec. 11. 13:41
7/12 A kérdező kommentje:
8/12 A kérdező kommentje:
Miért kell újraigényelni az adókedvezményt szülés után is??? Ezt a részét nem értem! :S
Azért, mert a szülésig magzati adókedvezmény néven kapod, utána pedig már a gyermek után járó adókedvezmény. Összegben mindenben ugyanaz, csak utána már nem magzat lesz, azért.
2013. dec. 11. 14:55
kis kiegeszites: egyik hozzaszolo irta, hogy csak akkor igenyelheto az adokedvezmeny, ha hazasok vagytok. Ez nem igaz. Akkor is igenyelheto a betoltott 91. nap utan, ha nem vagytok hazasok.
2013. dec. 20. 13:54
Kapcsolódó kérdések: