Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem dolgozom de jön a baba!...

Nem dolgozom de jön a baba! Milyen juttatásokban részesülök így? Kapok-e gyest, gyedet vagy más pótlékot annak ellenére hogy előtte nem volt munkahelyem, csak 170 napom van ledolgozva vagyis még pályakezdőnek számítok!

Figyelt kérdés
Szeretnék segítséget kérni tőletek, milyen juttatásokat kapok majd ha megszületik a gyermekem. 24 éves vagyok de még csak 170 napot dolgoztam, többek között az miatt mert nem jelentettek be pár helyen. Kismama vagyok de terhességem előtt 1 évig nem dolgoztam.

2013. dec. 11. 13:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyest kapsz 3 évig, meg családit. Szülés után kb 1 hónappal pedig egy egyszeri anyasági támogatást.
2013. dec. 11. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez esetben gyes jár neked (kézbe 25650ft), családi pótlék (12200ft), illetve 1xi anyasági támogatás (64125ft)a szülés után, ha van legalább 4 pecsét a kiskönyvedben.

Plusz az adókedvezmény, ha esetleg a baba apukájának van munkahelye és összeházasodtok. Ez havi max 10E ft lehet.

2013. dec. 11. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták, gyes, havi 25 ezer a baba születésétől 3 éves koráig, de 1 éves kora után elmehetsz dolgozni. Családi pótlék havi 12 ezer. Egyszeri anyasági támogatás kb. 64 ezer, ha megvan a 4 orvosi pecséted. Hát, sajna ennyi. A gyerek apja kérhet adókedvezményt, 1 gyerek után 10 ezer, ha dolgozik. Ezt a terhesség 91. napjától tudjátok igényelni, ha a párod a férjed is, ha nem vagytok házasok, akkor csak a baba születése után kérheti az apa az adókedvezményt a munkahelyén!
2013. dec. 11. 13:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen házasok vagyunk és Ő dolgozik már sok éve szóval azzal nincs probléma csak én nem találok munkahelyet már egy jó ideje és most megijedtem hogy így alig fogok pénzt kapni a pici után!
2013. dec. 11. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Akkor, ha betöltötted a terhesség 91. napját, akkor kérj erről egy igazolást az orvostól és a párod igényelheti a munkahelyén az adókedvezményt!
2013. dec. 11. 13:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Akkor a párod igényelje meg a magzati adókedvezményt, amint betöltöd a 91. napot. Aztán szülés után igényeljétek a gyest, családi pótlékot, és 1xi anyaságit. Ja és a szülés után az adókedvezményt is újra kell igényelni.

Ha az egy főre jutó jövedelmetek(nettó) nem éri el a 37050ft-ot, és nincs 850Eft-nál nagyobb értékű autótok, akkor igényelhetsz az önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is. Ezt 1 évre adják meg, 1 év letelte után újra kell igényelni. Ha megkapod, akkor augusztusban és novemberben is kapsz 5800ft értékű Erzsébet utalványt. És ha később megy bölcsibe vagy oviba a gyereked, akkor ott ingyen étkezhet, ha járni fog nektek ez a kedvezmény.

2013. dec. 11. 13:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2013. dec. 11. 14:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Miért kell újraigényelni az adókedvezményt szülés után is??? Ezt a részét nem értem! :S
2013. dec. 11. 14:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért, mert a szülésig magzati adókedvezmény néven kapod, utána pedig már a gyermek után járó adókedvezmény. Összegben mindenben ugyanaz, csak utána már nem magzat lesz, azért.
2013. dec. 11. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:
kis kiegeszites: egyik hozzaszolo irta, hogy csak akkor igenyelheto az adokedvezmeny, ha hazasok vagytok. Ez nem igaz. Akkor is igenyelheto a betoltott 91. nap utan, ha nem vagytok hazasok.
2013. dec. 20. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!