Aki ért hozzá! Miből fognak számolni? Az OEP-ben nem tudtak biztosat mondani.
Figyelt kérdés
SZülést megelőző 2 éven belül meg van a 365 biztosított napom. Legutobbi munkahelyemen 4 órában vagyok bejelentve br. 57000. Ez határozott idejű,2014. ápr.1 lejár. A babámat juniusban várom. 60 nap megszakítás, majd juniusban lenne élő munkaviszonyom, minimálbérrel bejelentve. Így ugyxe jogosult leszek a Tgyásra, mivel a szülésem alatt élő munkaviszonnyal rendelkezem. Azt is jól tudom ugye, hogy miután megigényeltem a Tgyást, az után szűnik meg a munkaviszonyom, jár majd passzív Gyed.? Miből számolnak? Az utolsó munkahelyem, ez esetben a minimálbér lesz az alapja? De ha ott csak arra a 30 napra leszek bejelentve? A válaszokat nagyon szépen köszönöm.2014. jan. 10. 17:18
1/8 anonim válasza:
Én azért vigyáznék a helyedben mert a színlelt szerződéseket azért szokták vizsgálni. Kicsit fura lesz, hogy a szülés hónapjában be leszel jelentve aztán egyből megszűnik a munkaviszonyod. Láttam már bírósági ügyet ilyenből meg a munkáltatót is ellenőrizhetik.
2/8 anonim válasza:
Azt is kalkuláld bele, hogy jöhet előbb is a baba.
3/8 anonim válasza:
Jogosult vagy munkanélkülire akkor annak folyósítása alatt is jár tgyás, gyed, azzal sokkal egyszerűbb sakkozni,persze ha jár.
Átlagból fogják számolni, nem abból az egy hónapból.
4/8 A kérdező kommentje:
Milyen átlagból? nincs meg folyamatosan a tavalyi évben 180 napom, abból ha jól tudom így nem számolnak. Ilyenkor nézik a szüléstől visszafelé a 180 napot, de az sem folyamatos, mellesleg ebben az évben sem lesz 180 nap folyamatosan. Hol érdeklődhetnék még szerintetek, ha az OEPben is csak bólogattak, hogy elvileg ez így jó. MÁKnál? Álláskeresésire nem vagyok jogosult, ha jól tudom.
2014. jan. 10. 17:44
5/8 anonim válasza:
de, abból az egy hónapból fognak számolni. Ennél rövidebből is számolunk (kifizetőhelyen dolgozom ügyintézőként).
Viszont azt kalkuláld bele, hogy a baba jöhet előbb...
6/8 anonim válasza:
egyébként furcsállom, hogy az OEP nem tudta, nekünk nagyon korrekt tájékoztatót küldtek nyáron a változásról, példákkal, van is benne egy hónapos mviszonyosra számítási példa.
7/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az utolsó jövedelmem lesz az alapja, nem átlagot számolnak. Ígyis, hogy az csak 1 hónapos munkaviszony lesz. ugye, jól értem? Gyedet is fogok így kapni? Nekem semmi konkrétat nem mondtak, akivel beszéltem oda hivott még 1 hölgyet, de ő sem tudott biztosat mondani, csak hogy elvileg jól tudom. Hát köszönöm a segítséget!
2014. jan. 11. 14:17
8/8 anonim válasza:
igen, így is egy hónap (mondom, kevesebből is lehet számolni, megvan rá a szabály, hogyan).
Ha kell példa hivatalos helyről, írj privit és elküldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!