A terhesség alatti táppénzes idöszak alatt sem lehet akármikor elhagyni az otthonom, vagy akkor nincs ilyen megkötés?
Amikor én anno otthon voltam veszélyeztetettként, nem jártak hozzám naponta, se havonta ellenőrök, hogy valóban fekszem-e az ágyban.
Nyilván indokolt volt a tp, másképp otthon se maradtam volna. De ugyanúgy jártam vizsgálatokra, vásárolni, moziba, stb.
Igaz, nálam a nap nagyobb részét a fekvés töltötte ki, mert 5 hónapig keltem-hánytam.
Elvileg nekem is jó lett volna másik munkakör,ami kevésbé veszélyes,aztán még sem tudtak adni,így el kellett jönnöm táppénzre.Nem baj,én csinálok egy sulit,még 1,5 év van belőle,az heti 3-4 nap.
Délelőtt általában dokikat járom,mikor kell,délután meg suliba megyek vagy úszni.
Nem hinném,hogy nagyon szigorúan betartja az,akinek nem muszáj.Ha feküdni kell,az megint más.
Nem jó így táppénzen,hogy nem vagyok rászorulva,kicsit néha bűntudatom is van,de ha egyszer a munkámat terhesen tilos végezni mást meg nem tudtak adni,ez van,én ennek is örülök.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor ha kiderül a terhesség elmegyek háziorvoshoz, vele is megbeszélem, meg utána a munkáltatómmal, hogy van e lehetőség könnyebb munkára. A gond az, hogy fűtetlen helyen dolgozom, és még egy pár hónapig lehet hideg. Amennyiben csak tavasszal sikerül a baba, akkor más a helyzet, de a nehéz fizikai munkát akkor sem folytathatom majd.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!