Aki minimál 4 órában volt bejelentve mennyi táppénzt kap vesz terhesség esetén?
Állandó munkahely alatt született 1gyerkőc,majd a gyedbe jött a 2. baba...aki most 3 éves múlt..
majd kivettem a felgyülemlett szabijaim,és elmentem gyesre..Gyes lejárta után elhelyezkedtem de csak 4 órás minimállal vettek fel..most kiderült jön a 3.és egyben utolsó tervezett csak nem ilyen gyorsan tervezett baba..kérdésem miből számolnak és vesz terhességgel vagyok itthon táppénzen mit kaphatok,ill miből számolják a gyedem majd??
Köszönöm!
A 4 órás béred lesz az alapja a tgyásnak és a gyednek is, vagyis, ha lesz 180 bérezett napod, akkor a 4 órás átlagbéred, ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a 4 órás szerződés szerinti béred.
Táppénz ennél kicsit bonyolultabb. Szerintem ott is a 4 órás béred 60%-a. Folyamatos a munkaviszonyod vagy más cégnél dolgozol most, mint szülés előtt? Illetve mióta dolgozol, ha új cégnél vagy?
Szia!
Köszi a választ!
A 2 gyerekkel B165Ft volt a bérem,szabijaim kivétele után gyesre mentem,majd 28nap kihagyás(nem voltam bejelentve pedig már elkezdtem dolgozni az új cégnél 4órásban) után 4hónapot dolgoztam itt 4órás bejelentéssel a rendes helyett ha jól mondom B58ezerért.
Akkor most elég rosszul járok ugye??
Most dolgozol?
A tgyás és gyeded mindenképp az új munkahelyeden elért jövedelmedből fogják számolni!
Most nem dolgozok.
Vesz terhesség miatt az előző 2ő terhességem is az volt,mert elöttük volt 2 vetélésem..És most sem lenne ajánlatos 30kgokat emelgetni meg üstöket,cukrászként...így táppénzen vagyok..
Mostani pénzem a 4órás bejelentéssel B 58ezer ft volt.Persze nem annyit kellett dolgozni és nem is ennyit kaptam,,de így is örülhettem hogy legalább bejelentettek..már éppen készültem munkahelyet váltani mikor terhes lettem..Én azt hittem hogy mivel nincsen meg a 180napom ezért az előző évet veszik alapul..
2008tól vagyok itthon 1.vesz terhességgel ekkor fix munkahellyel nagyon jól kaptam akkori B 165ezres bérem után
majd gyedben jött a második baba,és vele 2012 máj 31ig gyed,majd kivettem az összes szabimat ami okt közepéig tartott,és onnantól pedig gyesen voltam,mert kislányomat hiába irattam be (1évvel kezdés elött )időben helyhiány miatt nem vették be bölcsibe.
majd2013 május 31ig gyesen voltam,és
2013 júni 28tól jelentettek csak be csak 4 órába 58ezerrel,és okt 9től vagyok táppénzen.
Ezek az adatok..nagyon bonyorult,ha tudom hogy ilyen gyorsan sikerül a 3.baba akkor inkább vállalva a napi 100km utazást visszamegyek az előző munkahelyemre..de ez most így sikerült..ezért várnám a segítségeteket.
Köszönöm!
Nem tudják az előző évedet sem figyelembe venni, mivel 2008 óta vagy gyeden vagy gyesen vagy, így nincs 180 bérezett napod tavaly sem.
Tgyás, gyed igényléskor az igénylést megelőző évet nézik, ha van 180 bérezett nap. Ha nincs 180 bérezett nap, akkor a szerződés szerinti bért. Mivel munkahelyet is váltottál, így csak az új helyen elért jövedelmed lesz a tgyás és gyeded alapja az új törvények szerint.
Tgyás: kb. nettó 34 ezer forint lesz. Gyed: kb. nettó 30 ezer lesz.
Táppénzzel jobban járhatsz, mivel ha a bruttó 58 ezres béreddel nincs 180 bérezett napod, akkor az előző ellátás alapja lesz a táppénz alapja és neked az előző ellátás a 2. gyerek után kapott gyed, mivel gyes nem lehet ellátás alapja. Táppénznél van esély, hogy az utoljára kapott gyed alapja lesz a táppénz alapja, annak a 60%-a lesz a bruttó táppénz.
A számokat adókedvezmény nélkül kértem. Ha kérsz adókedvezményt, mivel 3 gyerek lesz és ki is terjesztik a kedvezményt, akkor a tgyásod és gyeded havi 40 ezer lehet.
Nagyon köszönöm! a mindenre kiterjedő választ!
Hát nem sok az biztos,de több mint 10-20ezer:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!